Poznáme výsledky UX Art Car: zvíťazil Lexus UX „kvetinovou“ karosériou z papiera

Víťazom druhého ročníka výtvarnej súťaže UX Art Car sa stalo stvárnenie tradičnej japonskej meditačnej záhrady. V projekte „Zenová záhrada“ štúdia Clap zo španielskej Valencie bola celá karoséria prémiového kompaktného crossoveru značky Lexus pokrytá špeciálnym vzorom vytvoreným z množstva papierových okvetných lístkov.
Vydané  Text: 
Pozoruhodné jednofarebné dielo získalo cenu verejnosti v konkurencii šiestich predložených výtvarných projektov prezentovaných spoločnosťou Lexus Spain na webových stránkach pre zákazníkov. Snímky vozidla, zachytávajúce mimoriadne detaily hotového diela, boli zhotovené na nádvorí klubu Alma v Madride. **Výtvarníci Jordi Iranzo a Angela Montagudová z Clap Studia pracovali na vozidle počas jedného mesiaca**, pričom sa inšpirovali kľúčovými kvalitami modelu UX, medzi ktoré patria technológie, dizajn, inovácie a pozornosť venovaná každému detailu. Clap Studio sa pokúsilo vyjadriť podstatu sveta v dokonale harmonickom spolužití človeka s prírodou. „*Naším konceptom je zenová záhrada, ktorá reprezentuje určitý duševný stav: pokoj a rýdze uvedomenie*,“ vysvetlili. Tradičná japonská záhrada spája neviazaný a náhodný charakter prírody, ktorá si vždy nájde cestu k rastu, s precíznymi a magickými kvalitami privedenými k dokonalosti ľudskou rukou: symetriou, technológiami a inováciami. „*Lexus v našej zenovej záhrade reprezentuje dokonalú harmóniu, ktorá je spojením prírody, technológií a inovácií. Ľudské dielo predstavujúce geometrické krivky a bezchybnú symetriu, pokryté rastlinným životom*,“ uviedol Iranzo. „**Použili sme papier**, *dôležitý prvok japonskej kultúry, pokrývajúci exteriér vozidla v podobe kveteny a prinášajúci objem tomuto vozidlu. Ďalšou kľúčovou kvalitou japonského umenia a dizajnu je svetlo, ktoré v tomto prípade premieňa Lexus UX na živú vec. V závislosti od polohy, tónu a intenzity svetla sa počas dňa tvoria stále iné štruktúry a farby*,“ opisuje Montagudová. Do súťaže sa prihlásili aj projekty výtvarníkov pôsobiacich v mestách Bilbao, Madrid, Seville, Murcia a Barcelona. Všetky prihlásené projekty sú k dispozícii na nahliadnutiu na stránkach [lexusauto.es/estilolexus/lexusuxartcar](https://www.lexusauto.es/estilolexus/lexusuxartcar/). ### Umenie ako inšpirácia Lexus UX Art Car je výtvarný projekt spoločnosti Lexus Spain s cieľom prepojiť značku s originálnymi výtvarnými dielami prostredníctvom národnej súťaže, ktorej víťaz získava možnosť prezentovať sa na medzinárodnej scéne.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.