Nissan Qashqai (facelift 2024)

Máme prvé zábery nového Nissan Qashqai

Nový Nissan Qashqai sa faceliftom snaží konkurovať novej generácii Tiguanu či modernizovanému Tucsonu.

Vydané  Text: 

Európska divízia automobilky Nissan zverejnila prvé zábery novej verzie svojho kompaktného SUV Qashqai.

Na dostupných záberoch možno vidieť nový svetelný podpis predných svetlometov, atletický profil vozidla a prednú časť interiéru.

Súčasná tretia generácia Qashqaia debutovala v roku 2021. Vo všeobecnosti sa model ukázal ako úspešný a môžeme povedať, že podnietil záujem spotrebiteľov a tiež automobiliek o segment kompaktných SUV.

Súdiac podľa dostupných záberov, Nissan Qashqai dostane novú optiku predných svetlometov aj zväčšenú mriežku chladiča.

Modernizované by mali byť aj hlavné svetlomety a nárazníky.

Rozmery sa s najväčšou pravdepodobnosťou nezmenia vôbec, prípadne iba kozmeticky.

Dĺžka súčasného Qashqaia je 4 425 mm, rázvor náprav dosahuje 2 665 mm.

Interiér bude modernizovaný o virtuálny prístrojový panel a vylepšený multimediálny systém. Hovorí sa tiež o nových materiáloch obloženia interiéru.

Úspešný projekt

Podľa štatistík JATO Dynamics sa v Európe na konci roka 2023 predaj zvýšil o 25 % na 144 648 kusov (19. miesto vo všeobecnom zozname bestsellerov starého kontinentu).

Pre porovnanie, Volkswagen Tiguan v Európe za rovnaké obdobie predal 141 140 kusov (+22 % a 20. miesto), Opel Mokka bilancoval s 104 676 kusmi (+8 % a 29. miesto), Hyundai Kona zasa avizuje predaje 95 565 kusov (-4 % a 35. miesto).

Cena Nissaq Qashqai

Aktuálne sa Nissan Qashqai na Slovensku predáva v piatich verziách motorizácie a v štyroch stupňoch výbavy.

K dispozícii je základná verzia 1.3 DIG-T Mild Hybrid 140 2WD 6MT s cenníkovými cenami od 31 390 € a verzia s rovnakým motorom s vyšším výkonom 158 koní od 31 940 €. Verzia s prevodovkou X-Tronic v cenníku figuruje od cenníkových 33 490 €, pričom táto verzia je k dispozícii a s pohonom všetkých kolies 4WD od 37 690 €.

Vrcholovou motorizáciou je verzia e-Power, ktorú pred časom testoval náš kolega David Hecl. Pohon predných kolies a max. výkon pohonu 190 koní vychádza na cenníkových 37 990 €.

Aktuálne však majú predajcovia kampaň s veľkými cenovými zvýhodneniami, a tak cena základnej verzie klesla na 27 190 € a v prípade e-Power na 32 490 €.









Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.