Modernizovaná Škoda Octavia sa blíži. Automobilka ju ukáže už o pár dní!

Nová Škoda Octavia oficiálne spoznala dátum svojho predstavenia. Stane sa tak už za pár dní!

Viaceré dizajnové zmeny sa zamerajú hlavne na predné a zadné partie.
Poznáme osud najsilenjšej verzie RS.
Vydané  Text: 

Štyri roky po spustení výroby 4. generácie českého Bestselleru Škoda Octavia, prichádza na rad jeho modernizácia. Automobilka už pred časom zverejnila na svojich sociálnych sieťach materiál lákajúci práve na aktualizáciu jej ťažiskového modelu. Dnes už však vieme kedy príde k predstaveniu modernizovanej Octavie a taktiež máme prehľad o dizajnových zmenách, ktoré so sebou prinesie. Všetko sa pritom udeje už za pár dní.

Valentín v znamení Octavie

Sviatok zamilovaných. Tento deň si vybrala česká automobilka ako ten, kedy oficiálne uvedie modernizovanú Škoda Octavia. Prostredníctvom digitálnej premiéry tak uvidíme ďalšie pokračovanie úspešného českého príbehu. Výrobca už medzitým na svojich stránkach zverejnil aj prvé nákresy auta, z ktorých je jasne vidieť najzásadnejšie dizajnové zmeny.

 

Nepochybne sem patrí prepracovaný podpis osvetlenia. Nová Škoda Octavia totiž dostane druhú generáciu Matrix LED svetlometov. Škoda v tlačovej správe uvádza, že nové svetlá umožnia vynikajúce osvetlenie vozovky pred autom. Ich charakteristickým prvkom bude prepracovaná línia denného osvetlenia, ktorá sa presunie do vrchných partií svetlometov. Zároveň tu vidno dizajnový prvok LED osvetlenia zasahujúci až do predného nárazníku. Svetá okrem toho dostanú aj prvok Crystallinium. Ide o kryštalický element prepožičiavajúci ich vnútrajšku modrý nádych.

Škoda Octavia liftback 2024

Novinky na Škoda Octavia

Okrem svetiel sa však výraznejšie zmení aj predný nárazník. Zo skíc je zrejmé, že po jeho okrajoch uvidíme výraznejšie aerodynamické otvory. Taktiež sa z neho stratia hmlovky, ktoré sa pravdepodobne stanú súčasťou hlavných svetlometov. Výraznejších zmien sa dočká aj predná maska, ktorá dostane robustnejší dizajn.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Nemení sa však len predná časť auta. Dizajnové zmeny sa dotkli aj zadných svetlometov. Po vzore ostatných nových modelov značky, Škoda Octavia dostane typický podpis do tvaru písmena C skladajúci sa z viacerých častí. Nové tvary má aj nárazník a taktiež sa nezabudlo na novú korporačnú identitu v podobe zmeneného nápisu ŠKODA na veku batožinového priestoru. Z hľadiska motorizácií sa pravdepodobne nová Škoda Octavia odrazí od ponuky, ktorú pred časom ukázal modernizovaný Volkswagen Golf. Viac sa však dozvieme už 14. februára 2024, kedy uvidíme aj verzie RS a Sportline.

Toto je nová Škoda Superb oficiálne! Všetko o novom Superbe liftback aj kombi na jednom mieste





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.