Zaujalo vás v roku 2023: Auto už nebude vaším majetkom či platnosť vodičských preukazov. Medzi recenziami zaujalo prekvapenie

Rok 2023 priniesol do našej redakcie viacero zaujímavých áut či motoriek. My sme vám za to ponúkli veľké množstvo originálnych materiálov, recenzií a fotogalérií.

Medzi publicistickými témami najviac zaujali vodičské preukazy či zisťovanie majiteľa auta na základe evidenčného čísla.
Čo ponúkne rok 2024?
Vydané  Text: 

Rok 2023 bol z pohľadu našej redakcie opäť úspešným. Približne v polovici roka sme vám priniesli úplne nový vzhľad nášho webu, ktorý nám rozšíril možnosti. Takto, v posledný deň roka popri bilancovaní toho čo sa podarilo a toho čo nie, sme sa rozhodli pripraviť si pre vás prehľad najúspešnejších tém a článkov za uplynulú dobu.

Dáta o počte návštev pochádzajú z Google Analytics za 1.1.2023 – 31.5.2023 a Google Analytics 4 za 1.6.2023 do 29.12.2023.

TOP 5 tém uplynulého roka

Medzi najčítanejšie témy za uplynulú dobu patrili predovšetkým tie, ktoré sa týkajú väčšiny motoristov. Nechýbajú tu teda napríklad nové formy financovania áut či téma, ktorá patrila medzi najčítanejšie už druhý rok po seba. Tá totiž hovorila o konci platnosti klasických ružových vodičských preukazov. Motoristi mali na ich výmenu čas do konca aktuálneho roka. Ďalšou témou, ktorá v poslednej dobe zarezonovala, bola možnosť zistenia majiteľa (respektíva poisťovateľa) motorového vozidla na základe evidenčného čísla.

Auto už nebude vaším majetkom, motoristi budú platiť za každý prejdený kilometer! Nové formy financovania zmenia spôsob nazerania na mobilitu
193 856 čitateľov

Ako zistiť majiteľa auta podľa evidenčného čísla? Uložte si tento postup pre prípad nehody
159 053 čitateľov

Pravda je na stole! Čo sa presne stalo s elektromobilmi na palube lode, ktorú zachvátil požiar?
142 918 čitateľov

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Platnosť vodičských preukazov: Dokedy je čas na výmenu, ktoré musíme vymeniť a prečo
110 582 čitateľov

Doľava na kruhovom objazde: Skúšajúci vyhodil zo skúšky adepta, lebo nepoužíval ľavú smerovku na kruhovom objazde. Mal na to právo?
105 486 čitateľov

Inzercia

Inzercia

Xiaomi ide do boja s Porsche a Teslou. Oficiálne predstavilo elektromobil Xiaomi SU7, za ktorým stoja špičkoví ľudia a technológie

Publicistika

Články, ktoré majú medzi našimi čitateľmi pravidelne najväčší úspech, sú tie publicistické. Podobne tomu bolo aj v uplynulom roku, kedy vás zaujalo napríklad rekvalifikovanie maximálnej dovolenej hmotnosti pre vodičský preukaz skupiny B. Pomerne veľkým výtlakom sa však môže pochváliť aj problematika smerovky na kruhovom objazde alebo parkovanie cudzích áut pred domom.

Ako zistiť majiteľa auta podľa evidenčného čísla? Uložte si tento postup pre prípad nehody
  159 053 čitateľov

Platnosť vodičských preukazov: Dokedy je čas na výmenu, ktoré musíme vymeniť a prečo
110 582 čitateľov

Doľava na kruhovom objazde: Skúšajúci vyhodil zo skúšky adepta, lebo nepoužíval ľavú smerovku na kruhovom objazde. Mal na to právo?
105 486 čitateľov

Namiesto 3,5 tony má byť nový štandard 1,8 tony. Na jazdu v SUV budete musieť spraviť nový vodičák B+, návrh je už na stole
103 965 čitateľov

Môžu parkovať pred mojím domom cudzie autá? Musím mať pozemok riadne označený?
53 999 čitateľov

Test SuperSOCO TC Max: Za 70 eur mesačne je to krásny štart do nového roka a lacnej prepravy

Najčítanejšie testy áut aj motocyklov dovedna

Medzi recenziami v tomto roku dominoval test SsangSong Torres od kolegu Juraja Hrivnáka. Druhým najklikanejším testom za posledný rok prekvapivo nie je recenzia auta. Mnoho z vás zaujali letné kilometre Erika Stríža s Apriliou SR-GT 125 Sport ABS – svedčí o tom aj množstvo otázok a dopytov, ktoré nám prichádzajú na redakčný e-mail práve o tomto motocykli. No a do tretice tu máme opäť test motocykla, tentokrát však elektrického. Ním bol SuperSOCO CPX, ktorý si na týždeň opäť vyskúšal kolega Erik.

Prvý test SsangYong Torres: Extrémne priestranný lapač pohľadov
43 961 čitateľov

TEST APRILIA SR-GT 125 Sport ABS: Ak chcete dobrý skúter s pridanou hodnotou za fajn cenu, toto je náš favorit
43 768 čitateľov

Test SuperSOCO CPX: Najvýkonnejší elektrický skúter zvláda aj 110 km/h, jazdí pritom za 57 centov na 100 km
42 420 čitateľov

Nečakaná novinka ku koncu roka. Autá dostanú nové tyrkysové svetlá, ako prvý ich má Mercedes.

A čo testy áut?

Medzi autami si prvenstvo pripísal už zmienený SsangYong Torres. Avšak zahanbiť sa nenechal ani čínsky VOYAH FREE. Svojich fanúšikov si našiel aj Volkswagen Tiguan s ekonomickým motorom 1,5 TSI v spojení s manuálnou prevodovkou. Auto som v teste označil za najlepší rodinný model pod 30-tisíc eur. Potešil nás tiež záujem verejnosti o Mercedes-Benz GLE s plug-in hybridným naftovým pohonom, prekvapivo Rolls-Royce Cullinan, Mazdu CX-60 a klasickú Kia Ceed hatchback.

Prvý test SsangYong Torres: Extrémne priestranný lapač pohľadov
43 961 čitateľov

Prvý slovenský test VOYAH FREE: Rúca mýty o lacných čínskych elektromobiloch. A je fakt drahý
42 345 čitateľov

TEST Volkswagen Tiguan 1.5 TSI evo2 6G: Rozumná voľba s novým motorom poteší najmä cenou
36 959 čitateľov

Test Mercedes-Benz GLE 350de 4MATIC: S naftovým plug-inom sme prešli do Chorvátska a späť na pol nádrže
36 235 čitateľov

Prvý test ROLLS-ROYCE CULLINAN FROZEN LAKES: Vzácna spoločnosť
26 045 čitateľov

Test Dacia Spring Cargo: Firme ušetrí peniaze a má 1,5× väčší kufor ako Superb kombi
25 298 čitateľov

TEST Mazda CX-60 3,3l e-Skyactiv D254: Auto ktoré nemá existovať a predsa je tu. Ako sa Mazda postavila prísnym predpisom?
25 072 čitateľov

TEST Kia Ceed 1,5 T-GDi M6 Sport MY24: V jednoduchosti je sila a cena hrá prím
23 632 čitateľov

Volkswagen potvrdil príchod ďalšieho elektromobilu pre masy. Pôjde o SUV!

Nová rubrika

Pri multimediálnych témach ešte na moment zostaneme. Príchod nového webu nám umožnil lepšiu prácu s fotogalériami, čo sa okamžite odrazilo aj na číslach. Najklikanejšou fotogalériou uplynulého roka je jednoznačné tá, patriaca našim vizualizáciám novej generácie úžitkového vozidla Škoda 1203. Nasleduje ďalší koncept, ktorým je Opel Experimental a napokon opäť SsangYong Torres.

Fotogaléria k článku Návrat značky Škoda k úžitkovým automobilom a rodinným vanom
41 796 návštev

Fotogaléria: Opel Experimental (koncept 2023)
30 104 návštev

Fotogaléria k prvej jazde SsangYong Torres
18 463 návštev

Na záver by sme vám chceli poďakovať za priazeň, ktorú ste nám v posledných mesiacoch preukázali. Do nového roka vám prajeme mnoho šťastných kilometrov a veľa úspechov.
Váš tím AUTOVINY.SK.

VIDEO: Volkswagen na záver roka poodhaľuje modernizovaný Golf. Čo o ňom vieme?

Aký je rozdiel medzi priechodom pre chodcov a „miestom na prechádzanie“? Majú chodci absolútnu prednosť?





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.