Predstavujeme SsangYong Rexton: Evolúcia moderny

SsangYong Rexton patrí medzi modely, ktoré nás oslovili. Tvarmi, technikou, terénnymi schopnosťami, kvalitou spracovania a materiálmi v interiéri, jazdnými vlastnosťami a cenou, ktorá ešte neuletela do výšin.

Preto nás zaujíma, čo ponúka Rexton vo svojej vynovenej verzii.
Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 11/2023
Vydané  Text: 

Doterajšie skúsenosti s modelmi značky SsangYong jednoznačne hovoria o tom, že nikde výrazne necítiť, že by konštruktéri šetrili, prípadne chceli niečo schovať. O Rextone to platí dvojnásobne. Prvé zvezenie s týmto vozidlom v nás zanechalo veľmi dobrý pocit z veľkého a veľmi pohodlne spracovaného interiéru, zatiaľ čo jazdné vlastnosti sme označili ako pokojné. Od vozidla, ktoré využíva rebrinový rám a poháňa ho 2,2-litrový naftový motor predsa nechcete, aby rezalo zákruty a kvílilo gumami. Chcete, aby vás pohodlne, príjemne a bezpečne doviezlo do cieľa, ktorý nemusí mať úplne spevnený povrch. Preto sme sa detailnejšie pozreli, čo novinka prináša.





Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.