KRÁTKA SPRÁVA

ZSE prichádza s virtuálnou batériou pre elektromobil: Elektrinu zo solárnych panelov si pošlete priamo na svoj ZSE Drive

Nové služby súvisia so snahou ZSE byť komplexným poskytovateľom riešení, ktoré súvisia s elektrinou: od klasickej spotreby až po jej samotnú výrobu a virtuálnu distribúciu.

Vydané  Text: 

Ľudia zo ZSE a ZSE Drive nám včera v rodinnej zástavbe v Miloslavove pri Bratislave povedali o nových službách ZSE Drive pre motoristov. Myslíme si, že ide o celkom zásadné veci, ktoré uľahčia život a ušetria peniaze.

Virtuálna batéria pre elektromobil

Kto si doma vyrába elektrickú energiu solárnymi panelmi, vie si ju prepojiť s virtuálnou batériou posielaním jej prebytku do siete – toto funguje už 4 roky. Čo je nové, je prenos tejto energie do siete ZSE Drive, aby ste takto vyrobený objem elektriny mohli použiť na nabíjanie svojho elektromobilu alebo plug-in hybridu. A pozor, toto je bez poplatkov navyše a nemusia mať ani fotovoltické riešenia od ZSE.

Poistenie dojazdu elektromobilu

Od októbra tiež bude sprevádzkovaná ďalšia služba – POISTENIE DOJAZDU. Aj ona bude celkom bezplatná k programom Partner a Flat a ide o asistenčnú službu v rámci celej EÚ, kedy po vaše vybité auto príde špecialista a zadarmo vás odtiahne domov či k blízkej nabíjacej stanici. Využijete ju aj vtedy, keď ste na poslednú chvíľu prišli k nabíjačke, ktorá napokon nefunguje.

Jediným obmedzením je zatiaľ možnosť odberu služby Virtuálna batéria pre elektromobil iba pre fyzické osoby – za ne sú však považovaní aj živnostníci Samotná karta ZSE Drive však na právnickú osobu byť napísaná môže.

Dodajme, že aktuálne má ZSE Drive na Slovensku viac ako 400 nabíjacích bodov, z toho 171 DC nabíjacích bodov s výkonom od 50 do 350 kW. Do konca roka 2024 má ZSE Drive v pláne vybudovať ďalších 115 ultrarýchlych nabíjacích bodov naprieč celým Slovenskom.

Inzercia

Inzercia

Inzercia





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.