Práve teraz: Kia EV6 dostala kompletný slovenský cenník, zverejňujeme ceny všetkých verzií

Model EV6 ponúkne tri úrovne výbavy, z toho dve, ktoré značka Kia ešte nikdy predtým nemala.
Vydané  Text: 
* **Spoločnosť Kia otvorila predpredaj svojho prvého plne elektrického modelu EV6 ešte pred plánovaným termínom vzhľadom na vysoký záujem zákazníkov** * **Predpredaj modelu EV6 bol na Slovensku spustený 28. apríla 2021** * **Dnes Kia predstavila kompletný cenník pre model EV6** * **Cena začína na 43 990 eur** Nová Kia EV6 sa vyznačuje pokročilou schopnosťou rýchleho nabíjania pri napätí 800 V, čo umožňuje nabiť vozidlo z 10 na 80 % už za 18 minút, ako aj potenciálnym dojazdom vyše 510 kilometrov. Vďaka sérií inovatívnych a technicky vyspelých funkcií poskytuje doposiaľ nebývalú úroveň využiteľnosti v segmente vozidiel BEV (battery electric vehicle – plne elektrické vozidla). Objednávanie sa spustilo na Slovensku 28. apríla a dnes spoločnosť Kia Sales Slovakia predstavila kompletný cenník pre svoju najväčšiu novinku roka 2021, model EV6. Zákazníci si môžu vybrať špecifikáciu, stupeň výbavy a doplnkové vybavenie, aby ich nové vozidlo bolo presne podľa ich predstáv a zodpovedalo ich životnému štýlu. EV6 prichádza vo variantoch 2WD a 4WD a zároveň je dostupné so štandardnou 58 kWh batériou, ktorá poskytuje dojazd do 400 km a výkon až 235k alebo s 77,4 kWh batériou s dlhým dojazdom, ktorá zabezpečí dojazd viac ako 510 km a výkon až 325 k. Cenník modelu prikladáme nižšie a ponúka **tri úrovne výbavy: Air, Earth a GT-Line**.
KIA EV6 sa na Slovensku predáva už od konca apríla vo forme predpredaja, ale dnes model dostal kompletný cenník. Je potrebné uznať, že vzhľadom na ceny ponúka vskutku bohatú výbavu už aj v základnej konfigurácii.
Už verzia **Air** je bohato vybavená a ponúka množstvo bezpečnostných asistentov, 19´´ tmavosivé disky kolies z ľahkej zliatiny, bezkľúčový prístup a štartovanie vozidla tlačidlom (Smart Key), prémiové sedadlá vodiča a spolujazdca sú s relaxačnou funkciou ako aj s funkciou vyhrievania a ventilovania a elektricky nastaviteľnou bedrovou opierkou. Súčasťou tejto výbavy je aj plne digitálny palubný počítač s panoramaticky 12,3″ zakriveným LCD displejom s vysokým rozlíšením a adaptívny tempomat ako aj tepelné čerpadlo. K dispozícii sú aj voliteľné balíky výbavy ako Safety a Tech pack alebo panoramatické strešné okno. Zákazníci si budú môcť vybrať model EV6 v jednej z 11 exteriérových farieb. Ceny špecializovanej verzie GT EV6 s dojazdom 400 km a špičkovým výkonom 585 k budú predstavené neskôr, nakoľko spustenie predaja je naplánované na rok 2022. Model EV6 je stelesnením novej éry značky Kia. Bude sa vyrábať v Južnej Kórei a predáva sa so 7-ročnou zárukou Kia.
Interiér elektromobilu EV6 je minimalistický a moderný, ale nezachádza do extrémov. Všimnite si najmä širokouhlú obrazovku, ktorá spája centrálny displej s prístrojovým panelom dovedna.
## Cenník Kia EV6 pre slovenský trh:

Pri neustálom vylepšovaní motorov je nevyhnutné inovovať aj palivá

Ako vo všetkých technologických odvetviach, aj v oblasti palív pre spaľovacie motory prebieha neustály vývoj. Špecialisti zo spoločnosti OMV v spolupráci s poprednými výrobcami áut, výskumnými centrami a univerzitami neustále pracujú na inováciách.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!