Chýbajú vám tradičné autosalóny? Jeden sa na jeseň bude konať v Mníchove!

Výstava IAA sa roky spájala s Frankfurtom. Časy sa však menia. Tento rok sa bude konať v Mníchove. Účasť už potvrdilo viacero významných automobiliek. Zaujímavý tip na jesenný výlet, čo myslíte?
Vydané  Text: 
Pandémia zasiahla do našich životov veľmi kruto. **Tento rok boli zatiaľ odvolané takmer všetky významné automobilové výstavy**. Zdá sa, že pre automobilových fanúšikov konečne svitá na lepšie časy. Na jeseň, konkrétne od 7. do 12. septembra 2021, sa v Mníchove uskutoční výstava **IAA MOBILITY**. Ak sa vám táto výstava dlhoročne spájala s Frankfurtom, máte pravdu. V tomto meste sa konala od v roku 1951. Klesajúci záujem vystavovateľov a návštevníkov jej však zlomili krk. Organizátor výstavy, nemecká asociácia automobilového priemyslu (VDA) sa rozhodol pre rázne zmeny. A tie sa netýkajú iba zmeny miesta konania výstavy, ale aj jej zamerania.
Tohtoročné podujatie teda už **nebude iba výstavou automobilových krásavcov**, výrazný priestor dostane aj téma **udržateľnej mobility budúcnosti**. Čo si pod tým máme predstaviť? Celkom určite bude témou elektromobilita, nové technológie a rozvoj navíjacej siete. Organizátor tak chce prostredníctvom podujatia popularizovať nové technológie a viac ich priblížiť bežným spotrebiteľom.
Novému zameraniu zodpovedá aj zoznam vystavovateľov, ktorí sa už na podujatie prihlásili. Na domácej pôde samozrejme nemôžu chýbať domáce značky ako **Mercedes-Benz, BMW** a **Volkswagen**, účasť už vraj potvrdili aj **Renault**, **Hyundai** a **Ford**. Veľké expozície podľa očakávania sľubujú aj čínske značky **Nio**, **SAIC** a **Xpeng**.








Pokračujte na ďalší príspevok »