Kia Sportage dostala facelift pre USA, na Slovensku výbavu BLACK EDITION

Aktuálna štvrtá generácia Kie Sportage je v predaji už šesť rokov, napriek tomu stále vyzerá moderne a vyvážene. Postupne ale nastáva čas na zmenu, ktorú sme avizovali v našom nedávnom článku o novej generácii Sportage: Príspevok o pripravovanej Kii Sportage zaujal verejnosť, ale zatiaľ nie je reálnym obrazom novej generácie tohto pre nás stredne veľkého SUV…. Prečítať celé
Vydané  Text: 

Aktuálna štvrtá generácia Kie Sportage je v predaji už šesť rokov, napriek tomu stále vyzerá moderne a vyvážene. Postupne ale nastáva čas na zmenu, ktorú sme avizovali v našom nedávnom článku o novej generácii Sportage:

Nová Kia Sportage možno ohromí dizajnom ešte viac ako Tucson

Vyzerá to tak, že autodizajn úspešne prekonal akékoľvek bariéry, nová Kia Sportage by mohla patriť medzi najnápadnejšie a vzhľadom najmodernejšie automobily sveta.

Príspevok o pripravovanej Kii Sportage zaujal verejnosť, ale zatiaľ nie je reálnym obrazom novej generácie tohto pre nás stredne veľkého SUV. Jeho finálnu podobu by sme mohli poznať snáď už tento rok. Severoamerický trh sa v týchto dňoch dočkal modernizácie aktuálnej štvrtej generácie, ktorá má byť poslednou šancou tejto generácie zaujať.
Kia Sportage - facelift 2021 pre Severnú Ameriku
Z estetického hľadiska sa vylepšili iba menej významné detaily, inovácie sa týkajú najmä techniky a usporiadania stupňov výbavy. V Spojených štátoch sa Kia Sportage predáva v stupňoch výbavy LX, EX a SX, novinkou je edícia Nightfall. Do štandardnej výbavy Kia USA pridala asistent pre predchádzanie kolíziám s detekciou chodcov, výstrahu pred vybočením z jazdného pruhu, asistent pre udržanie v jazdnom pruhu, výstrahu pozornosti vodiča, asistent diaľkových svetiel a monitorovanie mŕtveho uhla. Len pre zaujímavosť, v USA sa Kia Sportage v najnižšej výbave LX s pohonom predných kolies predáva od 25 265 dolárov, čo je v prepočte 20 936 eur. ### Na Slovensku je Sportage aj v edícii BLACK EDITION [Na Slovensku sa Kia Sportage predáva](https://www.kia.com/sk/nove-auta/sportage/zistit-viac/) vo výbave SILVER s pohonom predných kolies, manuálom a motorom 1.6 GDi od akciových 19 590 eur, prípadne s naftovým motorm 1.6 CRDI od 20 790 eur. Vrcholovým variantom predávaným na Slovensku je GT-LINE 1.6 CRDi + 48V (Mild hybrid) s max. výkonom 100 kW a pohonom všetkých kolies za 36 190 eur, respektíve silnejším nehybridným benzínovým motorom 1,6 T-GDI s max. výkonom 130 kW od 22 590 eur.
Kia Sportage vo výbave BLACK EDITION
Momentálne sa u nás predáva aj verzia BLACK EDITION s motormi 1.6 GDi, 1.6 CRDI a 1.6 T-GDi mild-hybrid s max. výkonomi 97 až 130 kW od 23 490 eur. Súčasťou výbavy tejto edície sú aj funkcie LKA – aktívny asistent udržiavania v jazdnom pruhu, HBA – asistent pre automatické prepínanie diaľkových svetiel, DAW – systém monitorovania únavy vodiča či ISLW – inteligentný asistent rozpoznávania dopravných obmedzení, projekčné LED svetlomety, predné a zadné parkovacie senzory či bezkľúčový prístu, navigačný systém s 8” dotykovým LCD displejom




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.