181-tisíc ľudí hlasovalo o najlepšom hybride. Neprekvapivo zvíťazil Lexus so svojím SUV ponúkaným na Slovensku

Lexus si na svoje konto pripísal ďalšie významné ocenenie za najlepšie hybridné vozidlo.
Vydané  Text: 
Čo má väčšiu váhu? Ocenenie, o ktorom rozhodujú odborníci alebo to, ktoré vyvstalo z hodnotenia anonymnej verejnosti? Hodnotu ocenení možno merať iba veľmi ťažko, do celej veci vstupuje veľké množstvo faktorov, mnohí však majú za to, že práve verejné prieskumy spokojnosti a dotazníky sú cennejšie. V jednej takejto ankete teraz opakovane zvíťazila značka Lexus s modelom NX 300h, ktorý bol zvolený za najlepší hybrid na britskom trhu v súťaži New Car Awards 2020 od vydavateľstva Auto Trader. Do ankety sa zapojilo celkovo 181-tisíc ľudí a hoci všetci jednomyseľne nehlasovali za tento japonský hybrid, najviac hlasov získal práve on. „*Lexus zostáva synonymom kvalitnej technológie, vyspelých pohonov a prémiových interiérov. Ako povedal jeden z jeho majiteľov – je to najkvalitnejšie vozidlo, aké som kedy mal. Žiadny detail nie je chybný, všade len krásne spracované povrchy*,“ hovorí Erin Baker, šéfredaktor redakcie Auto Trader. Lexus NX sa predáva od roku 2014 a v modelovom portfóliu predstavuje kompromis medzi cenou a veľkosťou. Menším modelom je UX a väčším RX, respektíve RX L v sedemmiestnom vyhotovení. Zaujímavosťou je, že Lexus aj na svojich stránkach označuje SUV modely ako crossovery, pritom v našich pomeroch by si označenie crossover vyslúžil skôr iba najmenší UX. Ostatné môžeme považovať za plnohodnotné SUV. V zahraničí Lexus ponúka ešte aj obrovské SUV s názvami LX a GX. Slovenská cena Lexusu NX začína na 45 630 eur, dostupný je s benzínovým alebo hybridným pohonom. Keďže sa nejedná o plug-in hybrid, vozidlo si akumulátor dobíja počas jazdy a vodič nemá možnosť nabíjať ho káblom. Elektrický doplnkový pohon slúži predovšetkým na znižovanie spotreby benzínového motora a znižovanie jeho emisií.

Nový Lexus GX mieri do východnej Európy

Minulý rok debutoval v USA, teraz prichádza na európske trhy. V časoch popularity SUV-čiek, založených na samonosnej konštrukcii, je takéto luxusné terénne vozidlo skutočnou raritou. Aké zmeny urobili Japonci na novom aute?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.