Toyota o zopár dní ukáže úplne nové SUV a ďalšie novinky

Japonská značka preslávená spoľahlivosťou svojich áut už pred týždňom avizovala, že Európe ponúkne úplne nové kompaktné SUV. Teraz sa o ňom dozvedáme viac, automobilka navyše upresnila, čo ukáže na svojej expozícii na ženevskom autosalóne.
Vydané  Text: 
Autosalón v Ženeve sa nezadržateľne blíži a motoristická verejnosť sa bude môcť tešiť z viacerých zaujímavých svetových i európskych premiér. Značka Toyota na svojej expozícii ukáže napríklad úplne nový Yaris (európska premiéra), nový Mirai, RAV4 Plug-in Hybrid či športovo vyladený Yaris GR. Chýbať nebude dokonca ani extrémna Supra GR 2.0. Nové B-SUV od značky Toyota bude kĺbiť obratnosť malého auta s niečím, čo výrobca pomenoval ako „závideniahodnú tradíciu vozidiel SUV“. Čo to presne znamená, sa môžeme iba domnievať. Pravdepodobne tým marketingoví špecialisti mysleli pohon 4×4, ktorý automobil dostane, hoci to vo svete malých SUV rozhodne nie je samozrejmosť. Chýbať nebude ani hybridný pohon.
Toyota je zatiaľ na podrobnosti skúpa, nepoznáme ani len názov nového modelu. Novinka doplní ponuku vozidiel typu SUV, ktorá dnes pozostáva z modelov C-HR, RAV4 a Land Cruiser.

Toto je úplne nová Toyota Yaris! Ako prvé auto na svete má aj stredové airbagy

Nová Toyota Yaris sa dočkala oficiálneho predstavenia a my vám prinášame rozsiahlu fotogalériu s výberom kľúčových faktov o tomto štýlovom mestskom subkompakte.

**Oficiálna správa:** Na medzinárodnom autosalóne v Ženeve sa v svetovej premiére predstaví úplne nové malé SUV značky Toyota, v ktorom sa snúbi intenzívny zážitok z malého auta so závideniahodnou tradíciou vozidiel SUV. Nové malé SUV prináša spojenie vyššej svetlej výšky so systémom inteligentného pohonu všetkých kolies a najnovšou hybridnou technológiou od spoločnosti Toyota.
Európska premiéra čaká aj nové modely Yaris a RAV4 Plug-in Hybrid. Okrem toho sa uskutoční tiež európska autosalónová premiéra úplne nového modelu Mirai. A to v špeciálne vyhradenom priestore, ktorý vyzdvihuje snahu Toyoty o vytvorenie vodíkovej spoločnosti budúcnosti. V priestore určenom pre pretekársky tím Gazoo Racing sa predstaví nový model Yaris GR spolu s novým modelom Supra GR 2.0, najnovším modelom Yaris WRC pre sezónu 2020 a modelom Hilux Fernanda Alonsa pre Dakar 2020. K odhaleniu najnovšieho SUV značky Toyota dôjde počas súvisiacej tlačovej konferencie, ktorá sa uskutoční 3. marca o 11:15 v stánku spoločnosti Toyota v hale 4. Živý prenos tlačovej konferencie môžete sledovať na tomto linku: [youtube.com/watch?v=wki5wGdIzhM](https://www.youtube.com/watch?v=wki5wGdIzhM)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!