Slovenské predaje Dacie Duster stúpli o vyše 87 percent! Čo stojí za týmto úspechom?

Dacii sa na Slovensku nevídane darí, dokonca zaznamenala najväčší nárast predaja spomedzi všetkých ostatných významných značiek.
Vydané  Text: 
Slovenský importér Dacie má dôvod na radosť. Podľa vlastných údajov a štatistík Zväzu automobilového priemyslu od začiatku tohto roka značka zaznamenala nárast predaja jej modelov až o 28,65 percenta, čo z nej robí **najrýchlejšie rastúcu automobilovú značku na Slovensku** za rok 2019. Trhový podiel Dacie u nás tak narástol o 1,2 percenta v porovnaní s minulým rokom. Tieto pozitívne obchodné výsledky však nie sú ani zďaleka jediné. Úspech zaznamenala Dacia Duster, ktorá **vedie v tohtoročných predajoch SUV segmentu C**. Okrem toho je **druhým najobľubenejším novým autom bežných Slovákov** – teda súkromnej klientely. Tento prestížny status sa premieta aj do (alebo odvíja od) samotných predajných čísiel: v porovnaní s minulým rokom vzrástol záujem o Duster o neuveriteľných až 87,14 percenta! Z Dustera sa na Slovensku iba tento rok predalo už 2 358 kusov a za celé obdobie predaja sa pre toto lacné SUV rozhodlo už viac ako deväťtisíc zákazníkov. A čo hovorí na tieto priaznivé čísla šéf Renaultu, pod ktorý patrí aj značka Dacia? „*Zákazníci značky Dacia na Slovensku sa už 15 rokov presviedčajú o kvalite modelov tejto značky. Vďaka výbornému pomeru cena-výkon a spoľahlivosti si ich majitelia postupne odbúrali predsudky spojené so značkou Dacia. A práve zo spokojných majiteľov sú najlepší ambasádori Dacia! Výborný celkový imidž značky a dobré meno SUV modelu Duster u odbornej verejnosti, zabezpečil jeho mimoriadnu obľúbenosť nielen na Slovensku. Naviac dostatok vozidiel na predaj a rovnako vysoký záujem zo strany Fleet klientov aj súkromných osôb nám zabezpečuje pretrvávajúce skvelé obchodné výsledky. Sme pyšní na to, že práve Duster kraľuje tohtoročným tabuľkám*,“ komentuje **Richard Evanson**, generálny riaditeľ Renault Slovensku. Pozitívne správy o úspechoch Dacie na Slovensku prichádzajú iba pár dní po tom, čo importér značky oznámil zavedenie LPG pohonov do svojho modelového portfólia. Očakáva sa, že práve podpora LPG ešte viac podnieti váhajúcich zákazníkov ku kúpe nových vozidiel. Dacia Duster s pohonom kombinujúcim benzín a LPG dostala ceny od 12 690 €, teda od konvenčnej benzínovej verzie je drahšia iba o 400 eur. Rovnaká cenová politika platí aj pri LPG motorizáciách pre Logan, Logan MCV a Sandero.

Dacia Duster na LPG je tu a s ním ďalšie 3 modely: drahšie sú pritom iba o štyri stovky eur

Značka Dacia oficiálne vracia do svojej ponuky motorizácií aj hybridné motory spaľujúce benzín i LPG. Skvapalnený ropný plyn pritom umožňuje dosahovanie vyššieho krútiaceho momentu, nižších emisií a dlhší dojazd.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.