7-stupňový manuál, 510 koní a automatický medziplyn! Aston Martin vytvoril čosi nezvyčajné

Aston Martin predstavil modernizáciu dva roky starého modelu V8 Vantage, namiesto 8-stupňovej automatickej prevodovky ZF ale motor napojil na sedemstupňový manuál. Vyrobí iba dvesto kusov verzie Vantage AMR. Motor je štvorlitrový 510-koňový (375 kW) osemvalec od Mercedes-Benzu, zadný diferenciál je riadený elektronicky a zaujímavosťou je systém AMSHIFT, ktorý sa stará o medziplyn. Funguje to tak, že… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Aston Martin predstavil modernizáciu dva roky starého modelu V8 Vantage, namiesto 8-stupňovej automatickej prevodovky ZF ale motor napojil na sedemstupňový manuál. Vyrobí iba dvesto kusov verzie Vantage AMR. Motor je štvorlitrový 510-koňový (375 kW) osemvalec od Mercedes-Benzu, zadný diferenciál je riadený elektronicky a zaujímavosťou je systém AMSHIFT, ktorý sa stará o medziplyn. Funguje to tak, že systém sleduje, čo vodič práve robí, polohu spojky a akceleračného pedála a v prípade podradenia automaticky spustí medziplyn. Funkcia sa dá vypnúť. Kvôli manuálnej prevodovke bol maximálny krútiaci moment motora znížený zo 685 Nm na 625 Nm, v dôsledku čoho verzia AMR aj pomalšie akceleruje. Šprint z nuly na 100 km/h zvládne za rovné štyri sekundy, maximálna rýchlosť je potom 314 km/h. [GALLERY id=29897 ]








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.