Toyota sa pochválila vlastným tuningom športového GT86, čo naň hovoríte?

### Mať doma „športovca“ je snom mnohých motoristov. Športový charakter vozidla a prémiové spracovanie – to je Toyota GT86. Ideálne auto na tuningové úpravy, s ktorým môže zažiť mnohé dobrodružstvá. Keď sa v roku 2013 objavila v Európe, hneď bolo zrejmé, že nejde o bežné vozidlo. Toyota GT86 osviežila segment športových kupé, ktorých ceny sú neraz závratné…. Prečítať celé
Vydané  Text: 

### Mať doma „športovca“ je snom mnohých motoristov. Športový charakter vozidla a prémiové spracovanie – to je Toyota GT86. Ideálne auto na tuningové úpravy, s ktorým môže zažiť mnohé dobrodružstvá. Keď sa v roku 2013 objavila v Európe, hneď bolo zrejmé, že nejde o bežné vozidlo. Toyota GT86 osviežila segment športových kupé, ktorých ceny sú neraz závratné. Aerodynamická karoséria je elegantná, benzínový 2.0-litrový motor boxer má skvelý zvuk a vyhovuje aj trendu downsizingu. Riadiť toto auto je číre potešenie. Čím viac zákrut prekonáme, tým viac presviedča, že by bez problémov zvládlo aj vyšší výkon. To všetko sa dá dosiahnuť tuningom, ktorý pre tento model vyvinuli špecializované spoločnosti.
### Športový tuning od Toyota Racing Development Širokú ponuku pre majiteľov GT86 pripravila Toyota Racing Development (TRD). Pre razantný zvuk agilného športiaka, TRD ponúka výmenu koncovej časti výfuku za efektný dvojitý z nehrdzavejúcej ocele. Ak vozidlo dynamicky zrýchľuje, stojí zato postarať sa, aby sa ešte lepšie ovládalo a účinnejšie brzdilo. To je úloha pre športové brzdové doštičky zo zmesi obohatenej polyamidovo-keramickou zložkou. Zaručujú väčšiu brzdnú silu už v počiatočnej fáze a eliminujú zníženie účinnosti brzdenia počas postupného, viacnásobného brzdenia.
Môžete sa rozhodnúť aj pre športové pružiny. Ako ubezpečuje TRD, súprava štyroch pružín znížením vozidla o 2,5 cm zlepší jazdné vlastnosti v zákrutách bez vplyvu na komfort jazdy v meste. Červená farba prvkov dodáva autu efektnejší vzhľad. Ak vodič považuje každú zákrutu za výzvu, ideálnym riešením je pre neho zostava stabilizátorov zavesenia, vďaka ktorým sa zvýši priľnavosť a vozidlo sa v zákrutách mene nakláňa. Výraznou bodkou za tuningom Toyoty GT86 môže byť výmena diskov kolies za čierne hliníkové 10-lúčové, ktoré podčiarkujú športový vzhľad modelu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.