Opilci za volantom cez víkend ničili autá, nafúkal aj traktorista

Na Martina sa oslavovalo! Komárno, Štúrovo a Nové Zámky prispeli do štatistiky opitosti vodičov.
Vydané  Text: 
Opilci za volantom cez víkend ničili autá, nafúkal aj traktorista (zdroj: Polícia SR)
Štatistika z tohto víkendu v Komárne, Štúrove a Nových Zámkoch vyzerá z pohľadu polície naozaj zaujímavo. Slováci si očividne radi sadajú za volant po pár deci alkoholu. Poukazujú na to dve nehody a dvaja vodiči našťastie(!) prichytení pred tým, ako mohli spôsobiť škodu alebo niekomu ublížiť. ➡️ 36-ročná vodička nezvládla riadenie a na svojom staršom Renaulte Twingo pri Štúrove havarovala, nafúkala 1,52 promile. Narazila ľavým bokom vozidla do stromu, pričom mu poškodila dvere a rám strechy.
➡️ 69-ročný vodič s až 1,98 promile skončil v Komárne v priekope, podrobnejšie informácie k tomuto prípadu polícia nepublikovala.
➡️ 44-ročný traktorista nafúkal 1,52 promile v okrese Komárno.
➡️ 35-ročný vodič nafúkal až 2,6 promile v Nových Zámkoch. Len pre zaujímavosť, 2,6 promile alkoholu v krvi máte po tom, čo vypijete 4 dcl tvrdého alkoholu, teda osem poldecákov!
Ako uvádza Polícia SR, vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bolo im vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

128-krát vyššia pravdepodobnosť nehody

Nezabúdajte, že s alkoholom nie je žiadna sranda. Pravdepodobnosť nehody po konzumácii alkoholu pri množstve od 0,3 do 0,9 promile je 7-krát vyššia ako u triezveho vodiča, od 1,0 do 1,4 promile 31-krát vyššia a nad 1,5 promile až 128-krát vyššia ako u triezveho vodiča. 35-ročný muž s 2,6 promile mal teda isté, že keby ho policajti nechytili, určite by havaroval. Stránka promileinfo.sk uvádza, že 2,5 promile je „ŤAŽKÝ STAV OPITOSTI“. Ten obnáša aj nasledovné sprievodné javy: otupenosť, strata schopnosti rozmýšľať, neschopnosť koordinovaného pohybu, vážne chyby motoriky, strata vedomia, strata pamäti, možné vracanie. Pozor: nebezpečný stav! Hrozí vám bezvedomie a smrť. Triezvy budete cca o: 16h:50min








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.