AKTUALITA

Neuveriteľné, ale dáva to zmysel: Nákladné e-bicykle nahrádzajú dodávky a kamióny

Nový Cityshuttle ePack4 ponúka štyri kubické metre nákladného priestoru a nosnosť až 350kg!

Už budúci rok expanduje vo veľkom.
Vydané  Text: 

S neustále rastúcim tlakom na odstraňovanie ťažkých prepravných vozidiel z našich ciest, sa začínajú objavovať väčšie elektrické nákladné bicykle, ktoré ponúkajú možnosť prepravy nákladov, ktoré sa zvyčajne prevážajú kamiónmi.

Nový nákladný elektrobicykel Cityshuttle má štyri kolesá a ťahá nákladný príves s vlastným párom kolies.

Vzhľadom trochu pripomína typický nákladný automobil s 18 kolesami, len s tretinou kolies a 150-tinou hmotnosti.

ePack4 možno vyzerá ako dodávka, ale pod kapotou je to stále bicykel – jazdí na bicyklových pneumatikách a má elektrický pohon bicykla.

Inovatívne odpruženie v kabíne a príves poskytuje obsluhe plynulejšiu jazdu bez toho, aby bol obetovaný úložný priestor.

Ručné ovládanie sleduje typický dizajn ležiacej trojkolky a je optimalizované pre pohodlné ovládanie pedálov.

Inzercia

Dodávkam a kamiónom začína „hroziť“ konkurencia s rozmachom už budúci rok.Zdroj: ebiketips.road.cc

Pre väčšiu efektívnosť a menej komplikácií sa dizajnéri vzdali typického pohonu bicykla, ktorý používa reťaz alebo remeň, a namiesto toho ho nahradili systémom drive-by-wire.

Inzercia

Tieto systémy sú čoraz bežnejšie vo veľkých nákladných elektrobicykloch, ktoré nechcú obetovať nákladný priestor reťazovému pohonu. Namiesto toho používajú generátor pri pedáloch na prenos energie na zadné koleso, bez potreby reťazí.

ePack4 má štyri kubické metre nákladného priestoru a môže niesť až 350 kg nákladu.

Zadný príves je taký veľký, že spoločnosť propaguje jeho pridanú hodnotu aj formou predaja digitálneho reklamného priestoru.

Pre tých, ktorí nepotrebujú obrovské štyri kubické metre úložného priestoru, je k dispozícii aj polovičná verzia s dvomi kubickými metrami, sklápací príves, plošina a dokonca aj chladiarenský príves. Podľa spoločnosti trvá výmena prívesu len dve minúty.

ePack4 sa v súčasnosti vyrába v Spojenom kráľovstve a spoločnosť očakáva spustenie výroby vo väčšom objeme v roku 2025. Cityshuttle sa zatiaľ sústreďuje na rozšírenie svojho trhu vo Veľkej Británii a Európe.





ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement