Legendárne Karpatské brandy: Kvalita so slovenským srdcom

A teraz si ho vychutnajte v štyroch rôznych verziách, podľa dĺžky zrenia v dubových sudoch. Poctivý základ, precízna starostlivosť a trpezlivé dozrievanie.

Takto vzniká kvalita so slovenským srdcom, ktorá podčiarkne atmosféru každej príležitosti.
Vydané  Text: 

Najznámejšia, legendárna verzia Karpatské Brandy Špeciál s červenou etiketou označená skratkou V.S.O.P., teda „Very superior old pale“, dozrieva v dubových sudoch minimálne 5 rokov. Viac ako 50 rokov osvedčený postup výroby dodržiavame dodnes. Výsledkom je intenzívna a do detailu zladená chuť.

Modrá verzia Karpatské brandy Špeciál V.S. („Very special“), dozrieva v dubových sudoch aspoň tri roky, čím vznikne jemné prepojenie s drevom a zvýrazní sa tak ovocná vôňa sušených hrozienok s jemným tónom vanilky.

Karpatské brandy ponúka aj elegantnú čiernu verziu Karpatské brandy Špeciál Chardonnay. Toto unikátne odrodové brandy vytvorené z vínneho destilátu tej najznámejšej burgundskej odrody vína sa mierne líši chuťou, prechádza však rovnako precíznym procesom a zachováva charakter typický pre KBŠ.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Novinkou a štvrtou verziou je Karpatské brandy Original so zelenou etiketou. Najmladšie brandy je vyrobené z kvalitného vínneho destilátu, ktorému vyzrievanie v dubových sudoch dodáva chuť s karamelovými tónmi doplnenú jemnou ovocnou vôňou s nádychom vanilky. Pre mladistvý charakter a sviežosť výborne chutí samostatne, ale skvele sa hodí i do miešaných nápojov.

Čo robí legendu legendou? V prípade obľúbeného Karpatského brandy Špeciál, ktoré je už takmer neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, priateľských stretnutí či sviatkov v kruhu najbližších, ide rozhodne o kombináciu kvalitného základu, starostlivosti a následného dozrievania, ktoré sa prejaví v chuti, vôni aj farbe výsledného brandy.

Precízna starostlivosť

Kvalitné víno zo slovenských vinohradov je dobrým základom, na vytvorenie jedinečného brandy však samo o sebe nestačí. Víno prechádza v kotlíkovom destilačnom prístroji dvojstupňovou destiláciou, výsledkom čoho je číra vínovica s vysokým obsahom alkoholu. Tá dozrieva v masívnych 300-litrových dubových sudoch, kde postupne naberá svoju príznačnú jantárovú farbu, plnú chuť a arómu dreva, orieškov a sušeného ovocia.

Trpezlivé dozrievanie

Čas, ktorý v sudoch vínny destilát strávi, sa vo veľkej miere podpíše na konečnom výsledku – a práve dĺžka dozrievania má na svedomí aj rozdiely medzi jednotlivými druhmi brandy. Slovenská legenda v uplynulých rokoch rozšírila svoje portfólio a v jednotnom dizajne ponúka dokonca už štyri verzie pravého slovenského brandy. Rozlíšite ich jednoducho počtom hviezdičiek na etikete, ktoré vyjadrujú dobu zrenia, ale aj farebnou škálou etikety. Od zelenej, cez modrú, tradičnú červenú, až po čiernu.

Odporúčame za skvelé ceny na e-shope www.najnapoje.sk

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.