SERVIS

Aditíva Dynamax: Zima vás neprekvapí

Dôsledná príprava vozidla na zimu zahŕňa viacero krokov, aby vás nič nezaskočilo. Ku škrabke, metličke a rozmrazovaču zámkov, by ste sa mohli poobzerať aj po špeciálnych prímesiach do paliva.

Napríklad tých, ktoré pre benzíny a nafty pripravila spoločnosť Dynamax.
Vydané  Text: 

Nástup zimy sa okrem nízkych teplôt spája aj s príchodom vianočných sviatkov. Rozpočty sú napäté a tak každé ušetrené euro poteší. Veď prečo by ste mali míňať peniaze na čerpacej stanici, keď ich môžete oveľa lepšie využiť na nákup napríklad vianočných darčekov pre svojich blízkych? Jeden zo spôsobov, ako si vytvoriť úspory, predstavuje používanie zimných aditív do benzínu a nafty.

Vďaka nim vylepšíte vlastnosti palív bez toho, aby ste museli priplácať za vylepšené palivo. Jednoducho si potrebné prísady pridáte sami. Aj vďaka nim vám bude auto lepšie a dlhšie slúžiť, nehovoriac o tom, že si za svoje služby vypýta menej paliva.

Navyše dodatočným pridávaním kvalitných aditív do paliva predídete tvorbe usadenín, zlepšíte spaľovanie a predĺžite životnosť motora.

ODSTRÁNENIE VODY Z BENZÍNU

Dynamax zimné aditívum do benzínu slúži ako prevencia proti usadzovaniu vody v palivovom systéme benzínových motorových vozidiel a následnému zamedzeniu tvorby mikro kryštálov ľadu. Tento moment môže nastať najmä v prípade, ak jazdíte na kratšie trasy.

Vďaka svojmu zloženiu znižuje tento prípravok koróziu a kyslosť vzniknutú oxidáciou. Voda sa v palive môže objaviť najprv natankovaním z nádrží alebo aj kondenzáciou, keď poklesom teploty samotné molekuly vody prechádzajú z plynného na kvapalné skupenstvo.

Ochranu palivového systému a následne aj motora zaistíte v zime tým, že pred každým tankovaním nalejte do palivovej nádrže 300 ml aditíva na 60 l benzínu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

NAFTA SA VÁM POĎAKUJE

Dynamax zimná prísada do nafty zaisťuje zlepšenie prietokových vlastností motorovej nafty. Využijú ju majitelia všetkých naftových motorov bez ohľadu na to, či majú fi lter pevných častíc, alebo nie. Účinne zabraňuje tvorbe parafínových kryštálov, chráni a premazáva celý palivový systém až do teploty -25 °C a zabraňuje korózií.

Zlepšuje studený štart a účinne znižuje spotrebu paliva. Okrem toho potláča aj negatívny vplyv biozložiek na palivovú sústavu. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď pred každým tankovaním nalejte do palivovej nádrže 60 ml aditíva na 60 l nafty









Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.