Indian Motorcycle oslavuje 10 rokov na slovenskom trhu

Značka luxusu, spoľahlivosti, výkonu aj rýchlosti na dvoch kolesách. To znamenali za prvej republiky pre československých milovníkov motorizmu americké stroje Indian Motorcycle.

Tmavočervené motocykle so zlatými linkami boli dlhodobo to najlepšie, čo ste si v našich končinách mohli zaobstarať.
Vydané  Text: 

Indian mal vo vtedajšom Československu 48 oficiálnych predajcov a tieto legendárne motocykle preferovala aj štátna správa.

Na Indianoch jazdili poštári, polícia, finančná stráž. Indiany boli dokonca prvé motocykle vo výbave Hradnej stráže prezidenta Masaryka.

Po II. svetovej vojne by asi nikomu nenapadlo, že by sa sem legendárna značka Indian ešte niekedy vrátila a jej slávu tu 60 rokov pripomínali len historické kúsky uchovávané ako rodinné klenoty.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Až v roku 2013 prebehla motocyklovým svetom správa, že Indian Motorcycle plánuje spolu s novou expanziou do Európy návrat aj na slovenský a český trh.

A práve teraz, na výstave Motocykel 2024, oslávi Indian Motorcycle Slovakia 10 rokov od chvíle, keď sa na veľtrhu predstavili prvé novodobé stroje.

Indian Chief Bobber

Indian Motorcycle dnes sídli v Spirit Lake v štáte Iowa vyvíja a vyrába presne to, čo milujú všetci vyznávači amerického životného štýlu. Bez preháňania možno tvrdiť, že ide o najluxusnejšie produkčné motocykle dnešnej doby. Od strednej triedy klasických cruiserov kultového radu Scout, cez aktuálny bestseller – modelový rad osadený veľmi silnými, vzduchom chladenými dvojvalcami s názvom Chief, až po veľké a luxusné krížniky ciest určené predovšetkým na dlhé trasy s maximálnym dôrazom na rýchlosť, výkon a komfort jazdy.

Na veľtrhu v Bratislave uvidíte celý prierez modelovým radom a zástupcovia značky potvrdili, že chýbať nebudú ani aktuálne najvýkonnejšie a najrýchlejšie touringy Indian Pursuit, ktoré si aj na Slovensku získavajú stále viac priaznivcov.

Značka Indian, rovnako ako jej slovenské zastúpenie, predviedla na svetové pomery za posledných 10 rokov úplne neuveriteľný comeback! Niečo podobné sa ešte nepodarilo žiadnej inej motocyklovej značke na svete! V roku 2014 začínala s úplne novou továrňou, jedným typom motora (ThunderStroke 111), s troma základnými modelmi motocyklov a výberom iba z troch farieb.

Teraz, po desiatich rokoch, má 6 samostatných modelových radov vrátane moderných športových naked bikov FTR, 4 rôzne typy motorizácie (Scout, FTR, Thunder Stroke 116“, Power Plus) a celkom 24 modelov motocyklov. Na Slovensku začínal Indian v roku 2014 s jedným showroomom vo Zvolene a s troma motocyklami.

Dnes má Indian 3 veľké a veľmi aktívne dílerstvá (Bratislava, Zvolen, Bardejov) a predáva na Slovensku skoro 100 legendárnych amerických strojov ročne!

Indian Roadmaster Elite

Keď chcete poriadne osláviť 10 rokov Indianu na našom trhu, patrí sa k tomu priviezť aj niečo špeciálne. Indian si na tento rok pripravil naozajstnú chuťovku. Špičkový model Roadmaster Elite s farebnou kombináciou inšpirovanou zákazkovými lakmi, pričom prím hrá tradičná červená farba.

Do sveta sa dostane iba 350 kusov tejto lahôdky s individuálnym lakovaním a číslovanou plaketou.

Jazdcovi bude robiť na cestách spoločnosť aj hudba z 12 reproduktorov, jazdu v tme spríjemnia náklonové LED svetlomety a podsvietené ovládače, s dizajnom stroja dokonale ladí aj mierne zatmavený štít.





Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »