Autopriemysel

„Brutálne“ znižovanie cien nebude pre Stellantis témou, potvrdil šéf koncernu Carlos Tavares

Snažím sa vyhnúť pretekom ku dnu, povedal Tavares na tlačovej konferencii Stellantisu.

Vydané  Text: 

Stellantis sa vyhne cenovej vojne, ktorá by zničila jej ziskovosť, povedal generálny riaditeľ Carlos Tavares, informuje denník Automotive News Europe.

Automobilový koncern, ktorý dnes patrí medzi najziskovejšie v odvetví, je chránený pred trendom klesajúcich cien, ktorý by mohol dostať viacerých konkurentov do problémov a riskovať, že sa stanú cieľom prevzatia, povedal Tavares.

Ak znížite ceny bez ohľadu na realitu svojich nákladov, budete mať krvavý kúpeľ. Snažím sa vyhnúť pretekom ku dnu,“ povedal v piatok počas prezentácie novej platformy Stellantis pre veľké batériové elektrické vozidlá.

„Poznám spoločnosť, ktorá brutálne znížila ceny a ich ziskovosť sa brutálne prepadla,“ dodal Tavares bez ďalších podrobností.

Začiatkom minulého týždňa Tesla znížila ceny svojho auta Model Y v celej Európe iba týždeň po tom, čo spoločnosť znížila ceny v Číne vzhľadom na neistý dopyt po elektrických vozidlách.

Stellantis STLA Large

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Kľúčové vlastnosti platformy STLA Large od Stellantisu

Po zmienenej tlačovej konferencii vieme, že Stellantis uvedie na trh 8 modelov založených na novej veľkej platforme STLA už v rokoch 2024 až 2026. Elektrická platforma STLA Large bude základom vozidiel značiek Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati a ďalších značiek Stellantis.

Inzercia

Inzercia

Platforma bude montovaná v niekoľkých závodoch v Európe a Severnej Amerike a bude k dispozícii v 400-voltovej a 800-voltovej architektúre s potenciálnym dojazdom vozidiel až 800 km, uviedol Stellantis vo vyhlásení v piatok.

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.