Autopriemysel

„Brutálne“ znižovanie cien nebude pre Stellantis témou, potvrdil šéf koncernu Carlos Tavares

Snažím sa vyhnúť pretekom ku dnu, povedal Tavares na tlačovej konferencii Stellantisu.

Vydané  Text: 

Stellantis sa vyhne cenovej vojne, ktorá by zničila jej ziskovosť, povedal generálny riaditeľ Carlos Tavares, informuje denník Automotive News Europe.

Automobilový koncern, ktorý dnes patrí medzi najziskovejšie v odvetví, je chránený pred trendom klesajúcich cien, ktorý by mohol dostať viacerých konkurentov do problémov a riskovať, že sa stanú cieľom prevzatia, povedal Tavares.

Ak znížite ceny bez ohľadu na realitu svojich nákladov, budete mať krvavý kúpeľ. Snažím sa vyhnúť pretekom ku dnu,“ povedal v piatok počas prezentácie novej platformy Stellantis pre veľké batériové elektrické vozidlá.

Inzercia

Advertisement

„Poznám spoločnosť, ktorá brutálne znížila ceny a ich ziskovosť sa brutálne prepadla,“ dodal Tavares bez ďalších podrobností.

Začiatkom minulého týždňa Tesla znížila ceny svojho auta Model Y v celej Európe iba týždeň po tom, čo spoločnosť znížila ceny v Číne vzhľadom na neistý dopyt po elektrických vozidlách.

Stellantis STLA Large

Inzercia

Kľúčové vlastnosti platformy STLA Large od Stellantisu

Po zmienenej tlačovej konferencii vieme, že Stellantis uvedie na trh 8 modelov založených na novej veľkej platforme STLA už v rokoch 2024 až 2026. Elektrická platforma STLA Large bude základom vozidiel značiek Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati a ďalších značiek Stellantis.

Platforma bude montovaná v niekoľkých závodoch v Európe a Severnej Amerike a bude k dispozícii v 400-voltovej a 800-voltovej architektúre s potenciálnym dojazdom vozidiel až 800 km, uviedol Stellantis vo vyhlásení v piatok.

 





ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement