Volkswagen potvrdil príchod ďalšieho elektromobilu pre masy. Pôjde o SUV!

Nemecká automobilka Volkswagen plánuje predstaviť ďalší elektromobil pre masy. Malo by ním byť SUV odvodené od štúdie ID. 2all.

Priestorom by elektromobil mohol konkurovať napríklad o triedu väčšiemu T-Rocu.
Oficiálne uvedenie sériového modelu je na pláne v roku 2026.
Vydané  Text: 

Volkswagen už skôr v roku 2023 avizoval príchod úplne nového elektromobilu s cenovkou na úrovni 25-tisíc eur. Elektrické auto pre masy navyše prezentoval prekvapivým odhalením konceptu Volkswagen ID. 2all. Teraz sa však zdá, že malý elektrický hatchback nemusí byť posledným pokusom automobilky o prerazenie pomyselnej cenovej bariéry. Automobilka totiž pred nedávnom potvrdila príchod ďalšieho lacného elektromobilu.

Volkswagen ID. 2all SUV

Krátko po predstavení zmieneného konceptu ID. 2all sa spustili búrlivé diskusie o možnej cene za toto auto. Automobilka pritom uviedla, že elektromobil by mal byť s cenovkou na úrovni 25-tisíc euro. Pre mnohých fanúšikov značky by tak išlo o pomerne dobrý dôvod na vstup do sveta elektromobilov. Problémom súčasných batériových áut je totiž pre mnohých ich stále pomerne vysoká cena. Volkswagen však konceptom ID. 2all ani zďaleka nekončí.

Volkswagen ID. 2all

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zanedlho po uvedený modrej štúdie prišiel koncept ID. GTI stojaci na rovnakej platforme, avšak so športovým potenciálom. Prepojenie GTI s elektromobilitou v roku 2026 navyše nedávno potvrdil aj Andreas Mindt, šéf dizajnu značky Volkswagen. Avšak ani športové GTI nie je posledným modelom postaveným na novej modulárnej platforme MEB Entry. Ďalším lacným elektromobilom, ktorý by mal vychádzať z prezentovaného konceptu ID. 2all je ID. 2all SUV.

Prvé elektrické GTI od Volkswagenu príde už čoskoro. Potvrdil to šéf dizajnu značky

Vyššia stavba karoséria s bohatým vnútorným priestorom

Ako už samotný názov napovedá, auto by malo mať vyššiu stavbu karosérie a s tým ponúknuť na palube viac miesta, ako pôvodná štúdia ID. 2all. Po technologickej stránke by malo SUV kopírovať svojho menšieho súrodenca. Ako už Volkswagen dávnejšie uviedol, koncept ID. 2all prepája rozmery modelu Polo s priestorom Golfu. Od SUV verzie by sme teda mohli očakávať podobnú paralelu. Auto s rozmermi modelu T-Cross s priestorom, aký ponúka T-Roc.

Svetová premiéra ID. 2all SUV je aktuálne plánovaná na rok 2026. Premiéra sériového modelu vychádzajúceho z konceptu ID. 2all by mala prebehnúť o rok skôr. Aktuálne nie sú známe bližšie informácie o pripravovanom SUV. Očakávame však, že štúdia tohto elektromobilu môže byť odhalená už v najbližších mesiacoch.

Volkswagen ID.7 Tourer: Prvé elektrické kombi značky je za dverami. Automobilka o ňom zverejnila prvé informácie





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »