Audi EP4 sa vracia k staršiemu dizajnu áut, výkon sa však zvýšil na 8-násobok pôvodnej verzie

Audi EP4 je učňovský projekt, ktorý nadväzuje na model vyrábaný v Neckarsulme spoločnosťou NSU Motorenwerke v rokoch 1961 až 1973.

Vydané  Text: 

Prečo vôbec vznikol tento koncept, ktorý nemá ani len najmenšie šance časom sa stať sériovo vyrábaným automobilom? V určitom okamihu svojej histórie sa NSU stalo súčasťou Audi a bývalý závod NSU dnes oslavuje 150. výročie. Práve na počesť osláv výročia vznikol koncepčný retomod Audi EP4 Concept. Stvorilo ho dvanásť učňov v závode Audi v Neckarsulme.

Ako základ bol vzatý model NSU Prinz z roku 1971, ale jeho vnútorné časti boli úplne nahradené s ohľadom na modernú realitu a vývoj. Napríklad namiesto tradičného motora je tu nainštalovaný elektromotor od Audi e-tron: koncept tak dostal značný výkon 176 kW alebo 240 k. Pre porovnanie, východiskový model disponoval vzadu uloženým dvojvalcovým motorom s maximálnym výkonom 22 kW. Na pohon motora bola použitá batéria z auta Audi Q7 PHEV.

Mimochodom, batéria je ukrytá pod prednou kapotou, kde mal pôvodný model kufor.

Okrem toho boli použité prvky odpruženia a brzdového systému z Audi A1, nainštalovali sa nové svetlomety a svetlá a pribudli spojlery na zlepšenie aerodynamiky.









Pokračujte na ďalší príspevok »