Unikli zábery novej KIA PICANTO: Najlacnejšie auto značky teraz vyzerá ako zo sci-fi

Na web unikli oficiálne snímky hatchbacku v novom dizajne, no k oficiálnej premiére ešte nedošlo.

Zmena imidžu je pozoruhodná a inovácie sa udali aj vnútri.
U nás sa Kia Picanto predáva od 12 140 €.
Vydané  Text: 

Fotografie radikálne modernizovaného Picanta sa včera objavili na webe a vyzerá to tak, že ide o oficiálne zábery, s ktorými môžeme počítať ako s istými. Na fotografiách sa objavuje verzia GT-Line, pričom nie je zrejmé, či budú v predaji aj nižšie varianty s jednoduchším vzhľadom. Stále ide o aktuálnu generáciu vozidla, lenže so zmenou, ktorá evokuje dojem novej generácie.

Ako vidno z fotografií, dizajnéri Kia prekreslili celú prednú časť hatchbacku – neponáša sa na žiadny iný model kórejskej značky, najbližšie má k preštylizovanému crossoveru Kia Seltos. Svetlomety sú teraz orientované vertikálne, pričom tri hlavné časti pripomínajú semafor.

Nová KIA PICANTO, facelift 2023

Nová KIA PICANTO, facelift 2023, neoficiálna fotografia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Kvôli novému tvaru svetlometov boli prepracované predné blatníky aj kapota. Na kapote sa objavili pozdĺžne rebrá, plast predného nárazníka sa stal členitejším, opticky sa zväčšil a zvýšil.

Zadná časť sa nezmenila tak radikálne ako predná: tvar svetiel je rovnaký, no majú novú LED techniku. Medzi svetlami sa však objavil svietiaci spojovací pás s integrovanou kľučkou dverí batožinového priestoru.

Nová KIA PICANTO, facelift 2023 - zadný pohľad, neoficiálna fotografia

Nová KIA PICANTO, facelift 2023 – zadný pohľad, neoficiálna fotografia

Nový zadný nárazník na verzii GT-line je v spodnej časti vybavený difúzorom, ktorý autu dodáva športový vzhľad, no výfuk je „hanebne“ znížený.

Hlavnou novinkou v interiéri Kia Picanto, ako je vidieť z jedinej dostupnej fotografie, je plne digitálny prístrojový panel, pričom predtým sa medzi nimi používala kombinácia ručičkových ciferníkov a okienka palubného počítača.

Inzercia

Inzercia

Nová KIA PICANTO, facelift 2023, interiér

O technológii pohonov zatiaľ nie sú žiadne informácie, zahraniční kolegovia očakávajú ľahkú hybridizáciu elektrární.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia
Takto vyzerá Kia Picanto dnes. Facelift je teda vskutku dramatický

Takto vyzerá Kia Picanto dnes. Facelift je teda vskutku dramatický

Aktuálna tretia generácia Kia Picanto debutovala začiatkom roka 2017, v roku 2020 prešla prvým plánovaným faceliftom a kórejská a európska verzia modelu sa začali výrazne líšiť. Pripomeňme, že v domovine Picanto je známy ako Morning.

Na Slovensku sa Kia Picanto predáva od 12 140 € v piatich konfiguráciách pohonu. Na výber sú:

  • základový benzínový motor 1,0 DPi (49 kW / 67 k) s 5° manuálnou aj robotizovanou prevodovkou (ako automat, od 13 140 €);
  • benzínový 1,2 DPi (62 kW / 84 k) s 5° manuálnou aj robotizovanou prevodovkou;
  • benzínový 1,0 T-GDi (74 kW / 100 k) len s 5° manuálom od 17 840 €.

V predaji sú štyri stupne výbavy, Silver, Gold, GT-Line a X-line.

S novým dizajnom vydrží Kia Picanto ďalšie dva až tri roky. Či bude mať priameho nástupcu, teda hatchback štvrtej generácie, nie je známe. Možno bude model nahradený lacným crossoverom alebo elektrickým subkompaktom, o čom sa však dá polemizovať, keďže výroba malých elektromobilov nie je profitabilná.









Pokračujte na ďalší príspevok »