Fotogaléria:Seat Ibiza so vstrekovaním common rail

Spolu s hatchbackom Opel vo Frankfurte vystaví novú generáciu Astry v prevedení kombi, ktoré rovnako ako u predchodcu nesie označenie Sports Tourer.


Nová generácia kombi Opel Astra prerástla hranicu 4,7 metra – v porovnaní s predchodcom sa predĺžila o 4 mm na výsledných 4 702 mm. Na dĺžku tak meria skoro toľko, čo niekdajší model Omega Caravan, radený do vyššej strednej triedy. Napriek tomu Astra spadá aj naďalej o dve kategórie nižšie – čiže medzi kompaktné vozidlá.

Opel zatiaľ zverejnil len niektoré podrobnosti. Nová generácia je napríklad až o 200 kg ľahšia, najľahšie kombi bez vodiča váži 1 188 kg (o 130 kg menej ako najľahšie prevedenie predchádzajúcej Astry ST). Motory pokryjú spektrum od 70 do 147 kW, základom bude litrový trojvalec s turbom, zatiaľ čo na opačnej strane ponuky sa objaví nový 1,6 l Turbo so 147 kW (200 k) a 300 Nm.

Batožinový priestor má maximálny objem 1 630 dm3, jeho kapacita v základnej konfigurácii je zatiaľ tajomstvom. Astra ST ponúkne otváranie piatych dverí pohybom nohy, Opel túto funkciu nazýva Keyless Open, sedadlá delené v pomere 40:20:40 a k tomu sústavu koľajníc a ďalšieho príslušenstva s výrečným názvom FlexOrganizer.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Kombi je pre Opel dôležitou variantom, pri Astre predstavuje 30% predajov. Preto automobilka začne prijímať objednávky už 10. októbra, ceny ale zatiaľ nie sú známe. Nová generácia sa bude vyrábať vo Veľkej Británii.

Pokračujte na ďalší príspevok »