VW odkladá rozhodnutie o továrni na batérie vo východnej Európe

Skupina Volkswagen odkladá svoje rozhodnutie o tom, kde umiestni plánovanú gigatováreň na batérie pre elektromobily.
Vydané  Text: 
Skupina Volkswagen odkladá svoje rozhodnutie o tom, kde po roku 2022 umiestni plánovanú gigatováreň na batérie pre elektromobily vo východnej Európe. VW pri štvrtkovom oznámení rozhodnutia poukázal na aktuálne ekonomické prostredie. „Volkswagen AG a jej spoločnosť na výrobu batérií PowerCo neustále vyhodnocujú vhodné lokality pre svoju ďalšiu gigafabriku v Európe,“ uviedol VW. „Zatiaľ neboli prijaté žiadne rozhodnutia, prebieha proces hodnotenia,“ uviedla spoločnosť. Agentúra ČTK už skôr informovala, že rozhodnutie sa odloží o niekoľko mesiacov. Medzi lokality zvažované pre závod patrí najmä Česká republika, plán hovorí o spustení výroby v roku 2027. Ďalšie sú v Maďarsku, Poľsku a na Slovensku. Automobilka Škoda, česká jednotka Volkswagenu, v októbri uviedla, že očakáva, že jej materská spoločnosť rozhodne o umiestnení do konca roka 2022. Škoda pritom montuje akumulátory vo svojom hlavnom závode v Mladej Boleslavi v Českej republike. Prospela by miestna výroba článkov, podľa správ Automotive News Europe sa ako návrh miesta pre továreň na články spomína Plzeň. „Nie je tu žiadny tlak, aby sme konali, pretože vo svetle súčasných okolností si berieme viac času na rozhodovanie,“ uviedol VW. „V súčasnosti nie je ovplyvnený plánovaný začiatok výstavby ani spustenie výroby.“ Plánovaný závod VW na batérie vo východnej Európe by bol štvrtým v rámci jeho plánu vybudovať šesť takýchto závodov v Európe do konca desaťročia.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.