Nové škodovky budú mať zvláštny volant a na výšku orientovaný displej! Značka ukázala, ako si predstavuje budúcnosť interiérov

Nuž, je to zmena.
Vydané  Text: 
Jednou zo skvelých vecí na súčasných modeloch Kodiaq a Superb je to, že využívajú ešte predchádzajúci vzhľad interiérov značky Škoda s dotykovými obrazovkami úhľadne integrovanými do stredovej konzoly. **Novšie modely už majú „tablety“, ktoré trčia z palubnej dosky a česká automobilka to s Vision 7S posunie ešte ďalej.** Nový ilustračný obrázok odhaľuje vertikálne namontovaný infotainment – prvýkrát v aute mladoboleslavskej značky. Aj keď sa tento dizajn rozhodne nebude páčiť tradicionalistom, môžu sa utešiť z toho, že **prežijú aspoň samostatné ovládacie prvky klimatizácie.** Tie (našťastie) nebudú integrované do XXL displeja. Obdĺžnikový digitálny displej vodiča má byť dobre čitateľný, pretože Škoda navrhla nový volant s výrazne zrezanou hornou aj dolnou časťou. Zatiaľ čo doteraz išla Škoda so svojim dizajnom vždy na istotu, po novom chce byť so svojimi automobilmi novej generácie odvážnejšia. Keďže ide o koncepčné vozidlo, nemalo by byť prekvapením, že Vision 7S je čistý elektromobil. Má sedemmiestny interiér so zaujímavým usporiadaním 2+2+2 a detskú sedačku integrovanú do stredovej konzoly po celej dĺžke medzi prvým a zvyšnými radmi sedadiel. Koncept pripraví pôdu pre nový dizajnový jazyk značky Škoda a ktovie, možno ide o jeden z troch pripravovaných elektrických modelov, ktoré má značka v pláne predstaviť do roku 2030. **Všetky budú menšie a cenovo dostupnejšie ako Enyaq.** Svetová premiéra je naplánovaná na 30. augusta. **Nový dizajnový jazyk sa nazýva „Modern Solid“** a logika nám hovorí, že Superb novej generácie, ktorá príde v roku 2023, bude prvou sériovou ukážkou novej filozofie. Vozidlo strednej triedy sa bude opäť predávať ako liftback aj kombi, zatiaľ čo jeho ekvivalent Volkswagen Passat má prísť výlučne v predĺženej verzii.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.