Čínsky Dongfeng prináša na Slovensko ďalšie prémiové SUV! V základe bude stáť takmer 100 000 eur

Na Slovensko prichádza úplne nová prémiová značka Voyah! Model Free je výsledkom práce svetových odborníkov z automobilového priemyslu.
Vydané  Text: 
Viac než päťdesiatročné skúsenosti pretavila značka Dongfeng do úplne nového modelového radu Voyah, ktorý na Slovensku vstupuje do prémiového segmentu. S elektrickým crossoverom chce značka Voyah konkurovať tým najprestížnejším európskym rivalom. ### VOYAH Názov značky **vychádza z anglického slova „Voyage“, ktoré odkazuje na plavbu luxusnými zaoceánskymi parníkmi** naprieč Atlantikom. Voyah má ambíciu preniesť zážitok z cestovania na mori do svojich elektrických modelov. Model Free preto ponúka prémiový a upokojujúci vzhľad, vďaka ktorému sa cestujúci na palube budú pri jazde cítiť bezpečne a pohodlne.
### ITALDESIGN Na vývoji značka spolupracuje s legendárnym návrhárskym centrom z Turína. So spoločnosťou Italdesign dlhodobo kolaborujú renomované automobilové značky z celého sveta a **samotné štúdio bolo zodpovedné za dizajn svetoznámych modelov ako DMC DeLorean, Lancia Delta, Lotus Esprit či pôvodný VW Golf.** A práve štúdio Italdesign je po novom zodpovedné za vzhľad modelov Voyah.
### Cx 0,28 Napriek tomu, že Voyah Free s dĺžkou 4 905 mm, šírkou 1 950 mm a výškou 1 645 mm konkuruje modelom ako Volvo XC90 či Audi Q7, vďaka prepracovanej aerodynamike a zasúvacím kľučkám dverí ponúkne elektrický crossover obdivuhodný koeficient odporu vzduchu len Cx 0,28. **Voyah Free tak ponúka lepšiu aerodynamiku než Chevrolet Corvette, Toyota Prius či Honda NSX.**
### 4,7 s Voyah Free štandardne prichádza s dvojicou silných elektromotorov (jeden na každej náprave) **s celkovým systémovým výkonom až 360 kW (480 k) a krútiacim momentom 750 Nm.** Práve kombinácia výborných dynamických parametrov s pohonom všetkých štyroch kolies zabezpečí veľkému crossoveru obdivuhodné zrýchlenie z 0-100 km/h už za 4,7 sekundy.
### NA VZDUCHU Pocit z jazdy pripomínajúci plavbu na mori má zabezpečiť príplatkové vzduchové odpruženie, ktoré sa na ceste opiera o úplne novú modulárnu platformu pre elektrické vozidlá ESSA (Electric Smart Secure Architecture). **Tá využíva hliníkovú konštrukciu, viacprvkové zavesenie oboch náprav a trakčnú batériu integrovanú do podlahy.** Tá disponuje kapacitou 106 kWh, vďaka čomu by mal Voyah Free prejsť na jedno nabitie približne 500 km.
### AKO V BAVLNKE Technologickú vyspelosť a dôraz na komfortné prvky Voyah naplno ukazuje v interiéri. Na palubnej doske môžete nájsť tri displeje infotainmentu s rozpoznávaním gest a hlasových povelov. Vodiča za volantom identifikuje systém rozpoznávania tváre a prístup k systémom je možný cez odtlačok prsta. Štandardná výbava zahŕňa adaptívny tempomat, štvorzónovú klimatizáciu, luxusné predné sedadlá s elektricky nastaviteľnou ventiláciou, vyhrievaním či dokonca masážou. **Tie sú, samozrejme, elektricky nastaviteľné a disponujú pamäťovou funkciou.** Čerešničkou na torte je aktívne potláčanie okolitého hluku, vďaka čomu sa môže Voyah pochváliť skutočne prémiovou akustikou. Značka Voyah sa bude predávať v díler- skej sieti Dongfeng na Slovensku a model Voyah Free bude dostupný už od 95 990 € s DPH.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »