Dacia zmodernizovala všetky modely naraz! Okrem vizuálnych zmien pribudol obmedzovač maximálnej rýchlosti

Pozrite si novinky vo veľkej fotogalérii.
Vydané  Text: 
### NOVÁ IDENTITA Výraznou črtou novej identity značky je znak Dacia v strede masky chladiča. **Znak je prepracovaný a tentokrát v bielom prevedení.** Podobne ako články reťaze, aj do seba zapadajúce písmená „D“ a „C“ v minimalistických líniách vytvárajú nový emblém, ktorý odráža robustnú jednoduchosť nového dizajnu. Je to ľahko rozpoznateľný imidž značky, viditeľný z blízka aj z diaľky. Emblém je tiež umiestnený v strede diskov. Ďalšou viditeľnou zmenou je pridanie loga na zadný panel a volant každého vozidla. Dizajn je minimalistický, aby zostalo len to najnutnejšie, čo stačí na rozpoznanie každého písmena. **Medzi ďalšie zmeny v dizajne patrí farba Sivá Monolith** na strešných lyžinách, predných a zadných krytoch podvozku a spätných zrkadlách na Sandero Stepway a Duster. *„Odhalenie celého radu Dacia s novou vizuálnou identitou predstavuje tretiu a poslednú kapitolu stratégie, ktorá sa začala pred viac ako rokom. Celá zmena je v súlade s našimi hodnotami – jednoduchá, robustná, autentická, v asertívnejšom a modernejšom spôsobe. Nasadenie je pre značku Dacia novým viditeľným impulzom pri dosahovaní jej ambícií.”* Denis Le Vot, CEO Dacia.
### OBMEDZOVAČ NA 180 KM/H Dacia postupne uvedie do praxe jeden zo záväzkov, ktoré Skupina Renault prijala na svojom výročnom valnom zhromaždení 23. apríla 2021. **Od roku 2023 bude Dacia prvou značkou Skupiny, ktorá obmedzí všetky svoje vozidlá na maximálnu rýchlosť 180 km/h.** *„Zavedenie novej vizuálnej identity do celého radu Dacia je skvelým cvičením našej koordinácie. Dacia má nový vzhľad značky, ale stále rovnakú DNA. Táto zmena je príležitosťou ukázať, že náš spôsob výroby automobilov môže byť rovnako dôležitý, ako príťažlivý.”* Lionel Jaillet, produktový riaditeľ Dacia *„Logo je symbolické a stelesňuje zameranie značky na návrat k základom. Podobne aj emblém Dacia je inšpirovaný svetom mechaniky a evokuje jednoduchosť a robustnosť. Tiež nesie so sebou symboliku väzby, čo je silný prvok komunity Dacia.”* David Durand, riaditeľ dizajnu Dacia.
### VŠETKO NARAZ Zrejme poprvýkrát v automotive priemysle sa nová vizuálna identita zavádza súčasne v rámci celého modelového radu. **Už od 16. júna si budú môcť zákazníci objednávať vozidlá s novou vizuálnou identitou.** Zákazníci, ktorí budú chcieť vidieť vozidlá s novým vzhľadom naživo, si budú musieť počkať do Mondial de Paris v októbri 2022. Prvé vozidlá sa dostanú k dílerom Dacia v nasledujúcich dňoch.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »