Slovenskí motoristi by mali spozornieť! Bolo objavené riziko požiaru u viac než 100 000 vozidiel

Globálna zvolávacia akcia koncernu VW sa týka viac ako 100 000 plug-in hybridných automobilov značiek Audi, Volkswagen, Škoda a Seat.
Vydané  Text: 
Volkswagen Group zvolá celosvetovo viac ako 100 000 plug-in hybridných vozidiel kvôli riziku požiaru, uviedol hovorca automobilky. Značka VW zvolá 42 300 vozidiel modelov Passat, Golf, Tiguan a Arteon, zatiaľ čo Audi zvolá 24 400 vozidiel. Zasiahnuté by mali byť aj agregáty v modeloch značiek Seat a Škoda. Podľa [evglobe.com ](https://evglobe.com/2022/04/01/volkswagen-group-recalling-more-than-100000-phevs-due-to-fire-risk/)sú na zozname zvolávacej akcie obľúbené plug-in hybridné modely **Octavia a Superb modelového roku 2021 v celkovom počte 22 000 vozidiel.** Je tak pravdepodobné, že zvolávacia akcia sa bude týkať aj vozidiel predaných na slovenskom trhu. Ich majitelia budú informovaní priamo výrobcom, prípadne dôjde k vyriešeniu tejto chyby pri najbližšej garančnej prehliadke vozidla. **Oprava bude, pochopiteľne, pre majiteľov vozidiel bezplatná.** Podľa oficiálneho vyhlásenia výrobcu, dôvodom veľkej zvolávacej akcie **je riziko požiaru spôsobené nedostatočne izolovanou vysokonapäťovú batériou.** Denník Bild v tomto smere citoval nemeckú federálnu kanceláriu pre motorové vozidlá, podľa ktorej *„nedostatočné upevnenie krytu motora môže viesť ku kontaktu s horúcimi časťami a následne k požiaru“*, pričom dodal, že v Nemecku už bolo hlásených 16 takýchto prípadov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.