Smrteľná nehoda na Slovakia Ringu: čo sa stalo na pretekoch?

Polícia preveruje okolnosti a presné príčiny havárie závodného vozidla počas pretekov MS v Rally.
Vydané  Text: 
### Nehoda na Slovakia Ringu **ORECHOVÁ POTÔŇ** – Počas prvého dňa úvodnej rýchlostnej skúšky súťaže OMV MAXXMOTION RALLY SLOVAKIA RING 2022 prišlo k tragickej nehode súťažnej posádky č. 10 na Peugeote 208 Rally4, pri ktorej zahynul spolujazdec **Rudolf Kouřil** (1958-2022), informuje prevádzkovateľ motoristického okruhu Slovakia Ring na svojich webstránkach ([zdroj](https://slovakiaring.sk/sk/news/podujatie-omv-maxxmotino-rally-slovakiaring-zrusene)). 63-ročný spolujazdec mal podľahnúť zraneniam priamo na mieste nehody. Kouřil štartoval v posádke, v ktorej za volantom sedel 30-ročný René Dohnal. Podľa dostupných informácií sa nehoda odohrala pri výjazde z obslužnej komunikácie okruhu za tzv. tretím horizontom. Peugeot mal nekontrolovane výjsť z trate a bočnou stranou naraziť do betónových zvodidiel.
### Preteky boli zrušené V reakcii na túto udalosť sa Rada športových komisárov po konzultácii s vedením Slovenskej asociácie motoristického športu, organizátorom a súťažiacimi rozhodla podujatie OMV MAXXMOTION Rally SLOVAKIA RING zrušiť. Pretekov, ktoré sa začali už 18. marca 2022 po štvormesačnej pauze, sa zúčastnilo celkom 64 posádok zo Slovenska, Poľska a Českej republiky, každá mala po okruhu najazdiť približne 120 kilometrov. Podujatie malo skončiť v nedeľu poobede slávnostným vyhodnotením a odovzdaním pohárov najúspešnejším posádkam. Hneď po nehode, ktorá sa udiala v sobotu 19. marca 2022 krátko po 12:00 hodine, bola na miesto privolaná aj polícia, ktorá následne na sociálnej sieti vydala príspevok s nasledovným znením: „**Tím z Českej republiky tvoril 30 ročný vodič a jeho 63 ročný spolujazdec. Pri jazde na okruhu narazili z nezistenych príčin s Peugeotom 208 do betónových zvodidiel. Silný naraz na mieste vážne poškodil závodné vozidlo a ťažkým zraneniam na mieste nehody podľahol spolujazdec. Vodiča previezli záchranári na ošetrenie do nemocnice.** Nehoda sa má podľa denníka Zoznam vyšetrovať ([zdroj](https://trnava.zoznam.sk/obrovska-tragedia-na-slovakia-ringu-vikendove-majstrovske-preteky-predcasne-ukoncili/)).
Grafika, ktorou organizátor informoval o zrušení podujatia OMV MAXX MOTION RALLY SLOVAKIA RING 2022








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.