Peugeot predstavil nové logo a odvážnu stratégiu, ktorá Slovákov veľmi nepoteší

Peugeot odhalil úplne nové logo, ktoré nadväzuje na históriu značky. Zmenu identity ohlásila automobilka tesne pred predstavením nového modelu Peugeot 308 a súvisieť má tiež s novým postavením značky v koncerne Stellantis.
Vydané  Text: 
Fanúšikovia značky si už určite všimli, že **nejde o úplne nový vizuál, ale skôr o jemnú úpravu loga, ktoré automobilka Peugeot používala začiatkom šesťdesiatych rokov.** Okrem toho sme staronové logo mohli vidieť už v roku 2018 na koncepte e-Legend, ktoré bolo taktiež navrhnuté v retro štýle. Generálna riaditeľka Linda Jackson tiež uviedla, že zmena vizuálu nesúvisí s nedávnym zapojením sa do koncernu Stellantis a uvedenie nového loga plánovali dlhšie. V roku 2020 Peugeot oslávil svoje 210. výročie a vyhlasuje, že je „najstaršou zachovanou automobilovou značkou na svete“. **Nový znak sa najskôr objaví v propagačných materiáloch spoločnosti Peugeot a u predajcov.** Potom sa začne s výrobou vozidiel, počnúc novou generáciou hatchbacku 308, ktorá bude predstavená v nasledujúcich mesiacoch. Do konca roku 2023 budú všetky weby predajcov úplne rebrandované. Pôjde o 11. zmenu loga od vzniku firmy v roku 1850, pričom **má symbolizovať prechod automobilky Peugeot k plnej elektrifikácii.** Do konca tohto roka chcú zaistiť, aby 80% európskeho predaja predstavovali elektrifikované modely, pričom stopercentnú elektrifikáciu plánujú dosiahnuť už do roku 2025.
Pre nový branding bol zvolený retro **dizajnový jazyk „oslavujúci koncept času a života v danom okamihu“.** Odkazuje na dedičstvo aj budúcnosť Peugeotu, podobne ako koncept e-Legend, ktorý spojil vysoko výkonný elektrický pohon so štýlom inšpirovaným Peugeotom 504 Coupé z roku 1968. Rodinný hatchback 308 bude prvým autom s novým znakom. Aj keď prototypy nijako nenaznačujú retro štylistické prvky, dizajn má byť radikálne prepracovaný, aby sa model zosúladil s novšími modelmi 208, 2008 a 508. Aktualizovaná platforma EMP2 bude obsahovať možnosti benzínového, naftového a plug-in hybridného pohonu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.