Peugeot predstavil nové logo a odvážnu stratégiu, ktorá Slovákov veľmi nepoteší

Peugeot odhalil úplne nové logo, ktoré nadväzuje na históriu značky. Zmenu identity ohlásila automobilka tesne pred predstavením nového modelu Peugeot 308 a súvisieť má tiež s novým postavením značky v koncerne Stellantis.
Vydané  Text: 
Fanúšikovia značky si už určite všimli, že **nejde o úplne nový vizuál, ale skôr o jemnú úpravu loga, ktoré automobilka Peugeot používala začiatkom šesťdesiatych rokov.** Okrem toho sme staronové logo mohli vidieť už v roku 2018 na koncepte e-Legend, ktoré bolo taktiež navrhnuté v retro štýle. Generálna riaditeľka Linda Jackson tiež uviedla, že zmena vizuálu nesúvisí s nedávnym zapojením sa do koncernu Stellantis a uvedenie nového loga plánovali dlhšie. V roku 2020 Peugeot oslávil svoje 210. výročie a vyhlasuje, že je „najstaršou zachovanou automobilovou značkou na svete“. **Nový znak sa najskôr objaví v propagačných materiáloch spoločnosti Peugeot a u predajcov.** Potom sa začne s výrobou vozidiel, počnúc novou generáciou hatchbacku 308, ktorá bude predstavená v nasledujúcich mesiacoch. Do konca roku 2023 budú všetky weby predajcov úplne rebrandované. Pôjde o 11. zmenu loga od vzniku firmy v roku 1850, pričom **má symbolizovať prechod automobilky Peugeot k plnej elektrifikácii.** Do konca tohto roka chcú zaistiť, aby 80% európskeho predaja predstavovali elektrifikované modely, pričom stopercentnú elektrifikáciu plánujú dosiahnuť už do roku 2025.
Pre nový branding bol zvolený retro **dizajnový jazyk „oslavujúci koncept času a života v danom okamihu“.** Odkazuje na dedičstvo aj budúcnosť Peugeotu, podobne ako koncept e-Legend, ktorý spojil vysoko výkonný elektrický pohon so štýlom inšpirovaným Peugeotom 504 Coupé z roku 1968. Rodinný hatchback 308 bude prvým autom s novým znakom. Aj keď prototypy nijako nenaznačujú retro štylistické prvky, dizajn má byť radikálne prepracovaný, aby sa model zosúladil s novšími modelmi 208, 2008 a 508. Aktualizovaná platforma EMP2 bude obsahovať možnosti benzínového, naftového a plug-in hybridného pohonu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.