Automobilky sa topia v stratách, no Škoda je v pluse! Ako je to možné?

O tom, že automobilky prechádzajú ťažkým obdobím nikto nepochybuje. Realita však ukazuje, že nie všetky.
Vydané  Text: 
S aktuálnymi číslami vyrukovalo vedenie koncernu Volkswagen. A musíme dodať, že sú veľmi zaujímavé. Koncern Volkswagen ako celok vykazuje v sledovanom období prevádzkovú stratu vo výške 1,0 miliardy Eur. Hoci sú takmer všetky koncernové značky v sledovanom období v mínuse, dvom sa prekvapivo darí. Najúspešnejšou (čo do prevádzkového zisku) je podľa očakávania Porsche, ktoré zatiaľ dosahuje zisk na úrovni 1,9 miliardy Eur. A druhou značkou ktorá zarába je Škoda AUTO. Aktuálny výsledok + 469 miliónov Eur je vzhľadom na odbytové problémy na dôležitých trhoch mimoriadnym úspechom. #### Je kľúčom zdieľanie? Prílišné nadšenie s dobrého výsledku krotí šéf koncernu Herbert Diess, ktorý k výsledkom dodal, že na plusovom výsledku má významný podiel napríklad to, že vývoj veľkej časti komponentov v Mladej Boleslavy neprebieha. Nakoľko sa pod úspech podpísalo zdieľanie koncernovej techniky nevieme, no v každom prípade platí, že rovnaké „služby“ od materského koncernu má k dispozícii napríklad aj SEAT, ktorý je však, na rozdiel od Škody, v strate.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.