EXKLUZÍVNE: Interiér nového Sandera vám vyrazí dych! Pozrite si prvú fotografiu

Nové Dacie s nízkymi cenami prekvapivo nepreberajú kľúčové dizajnové princípy od Renaultu, ako sa pôvodne na internete špekulovalo, namiesto toho sa vydali vlastnou cestou prirodzenej evolúcie súčasného dizajnového manuálu. **Logan, Sandero i jeho terénne vyhotovenie Stepway tak dostanú unifikovanú prednú masku a uniformné grafické podpisy predných svetlometov,** ktoré vzdialene pripomínajú tie od značky Volvo. Dacia hovorí o svetelnom… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Nové Dacie s nízkymi cenami prekvapivo nepreberajú kľúčové dizajnové princípy od Renaultu, ako sa pôvodne na internete špekulovalo, namiesto toho sa vydali vlastnou cestou prirodzenej evolúcie súčasného dizajnového manuálu. **Logan, Sandero i jeho terénne vyhotovenie Stepway tak dostanú unifikovanú prednú masku a uniformné grafické podpisy predných svetlometov,** ktoré vzdialene pripomínajú tie od značky Volvo. Dacia hovorí o svetelnom podpise v tvare štylizovaného písmena Y. Samozrejme, podobnosť s Volvom tu definitívne končí. Dacia zatiaľ neukázala ani interiéry nových modelov, no internetom začala kolovať neoficiálna fotografia prezrádzajúca vzhľad palubnej dosky. Pôjde o skutočnú revolúciu čo sa dizajnu aj kvality použitých materiálov týka. **V rámci šetrenia a unifikácie však novinka prevezme niektoré prvky z modelu Duster** ako napríklad radiacu páku, kľučky dverí či samotný volant.
Zásadnou novinkou je umiestnenie displeja multimediálneho systému nad palubnú dosku. **Toto riešenie môže u konzervatívnejších zákazníkov Dacie vyvolať zmiešané reakcie.** Užívateľov však môže tešiť prítomnosť moderného operačného systému EasyLink. Veľkým krokom vpred má byť samotná technika, na ktorej budú nové Sandero a Logan postavené. Nás najviac teší moderná platforma CMF-B, ktorá zabezpečí lepšie jazdné vlastnosti aj vyššiu pasívnu bezpečnosť. **Motorizácie by mali kopírovať ponuku modelu Renault Clio** a istým prekvapením môže byť aj použitie elektronickej parkovacej brzdy v tak cenovo dostupnom aute. Hovorí sa tiež o bezkľúčovom prístupe a štartovaní alebo sledovaní mŕtveho uhla. Ďalšie fotografie a podrobnosti o tretej generácii modelov budú k dispozícii už čoskoro, 29. septembra 2020. ### Nová Dacia Logan (modelový ročník 2021) [GALLERY id=30920] ### Nová Dacia Sandero (modelový ročník 2021) [GALLERY id=30921] ### Nová Dacia Sandero Stepway (modelový ročník 2021) [GALLERY id=30922]

Test Dacia Logan MCV Stepway s 0,9-litrovým motorom: Veľmi dobre!

Ak ste nad Daciami doteraz ohŕňali nos, prečítajte si náš test modelu Logan MCV Stepway a možno svoj názor prehodnotíte.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.