Fanúšikovia sú v šoku! Toto má byť nový Mercedes-Benz Triedy S

Prémiový výrobca automobilov, Mercedes-Benz, predstaví v roku 2020 novú generáciu svojej vlajkovej lode. Prvé fotografie z testovania nadchádzajúcej Triedy S sme mali možnosť vidieť už pred niekoľkými týždňami, no ťažká kamufláž nám znemožňuje bližšie komentovanie dizajnu či technológií. Tentokrát však na internet unikli fotografie nového interiéru vozidla bez maskovania. **Samozrejme, nejde o oficiálne potvrdené fotografie, a tak musíme… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Prémiový výrobca automobilov, Mercedes-Benz, predstaví v roku 2020 novú generáciu svojej vlajkovej lode. Prvé fotografie z testovania nadchádzajúcej Triedy S sme mali možnosť vidieť už pred niekoľkými týždňami, no ťažká kamufláž nám znemožňuje bližšie komentovanie dizajnu či technológií. Tentokrát však na internet unikli fotografie nového interiéru vozidla bez maskovania. **Samozrejme, nejde o oficiálne potvrdené fotografie, a tak musíme všetky dostupné informácie brať s rezervou.** Samotný pohľad na nové usporiadanie palubnej doske však má veľmi blízko k tomu, čo automobilka dlhodobo naznačovala. Všetky prístroje budete môcť ovládať už len prostredníctvom dotykových displejov, pričom automobilka pozmení aj celkovú architektúru usporiadania prístrojov. Auto príde o centrálny tunel, na aký sme boli zvyknutí. **Displej multimediálneho systému sa posunie nižšie a bude zaberať celú stredovú časť palubnej dosky.** Ten bude združovať palubné menu s navigáciou a ovládaním klimatizácie. Pre niektorých fanúšikov značky to môže znamenať až príliš veľký odklon od tradičného usporiadania interiéru, automobilka má ambíciu osloviť skôr mladšiu skupinu zákazníkov a apeluje na moderné technológie. Nech už sa na nový vzhľad Triedy S pozeráme akokoľvek, určite si budeme musieť na mnohé zmeny zvyknúť a tento dizajnový smer môžeme označiť za odvážny. Trieda S bude postavená na úplne novej platforme. Samotné detaily ešte nie sú k dispozícii, no očakávame, že základ bude podobný platforme MHA, ktorá umožňuje veľkú mieru prispôsobenia pre **prípadné hybridné, elektrické či iné alternatívne druhy pohonu.** Časom má byť k dispozícii aj mimoriadne luxusná verzia Maybach, ktorá bude odvodená práve z novej generácie Triedy S. **VIDEÁ AMŠ**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.