Volkswagen čiastočne obnovil výrobu. Ktoré autá bude vyrábať v bratislavskom závode?

Po viac ako mesiaci od prerušenia výroby sa v bratislavskom závode začína opäť pracovať.
Vydané  Text: 
Automobilka prerušila svoju výrobu na Slovensku ešte 17. marca. Hlavným dôvodom bol nový koronavírus a s ním súvisiaci prepad dopytu na trhu s vozidlami. Problémy vznikli aj na strane dodávateľov zásobovacích dielcov. Včerajším dňom spustila spoločnosť Volkswagen Slovakia výrobu v jednozmennej prevádzke za prísnych hygienických opatrení. **Obnova výroby sa týka segmentu vyrábajúceho SUV vozidlá**. Aby bola zabezpečená trvalá výroba, musela automobilka prijať nové nariadenia proti šíreniu koronavírusu. Okrem už zavedených opatrení akými sú nosenie rúška, hygiena rúk či dodržiavanie odstupu tak pribudlo niekoľko ďalších opatrení. Pri nástupe do firemného autobusu a pri vstupe do firemného závodu sa bude každému zamestnancovi merať telesná teplota, dôjde tiež k reorganizácii sedenia počas cesty autobusom a v spoločných priestoroch tak, aby bol dodržaný primeraný odstup, individuálne sa budú dezinfikovať pracovné nástroje a okolie pracoviska. Okrem týchto opatrení a spoločnosť snaží minimalizovať osobné stretnutia, a to napríklad aj celoplošným zákazom fajčenia v celom areáli a možnosťou chodiť v pracovnom oblečení do práce a domov. Zatiaľ teda funguje automobilka stále v obmedzenom režime a predpokladá sa, že návrat k predkrízovému stavu bude postupný. Nabehnutie na pôvodný režim nezávisí iba od vývoja pandémie koronavírusu na Slovensku, ale aj od možností dodávateľskej siete a odbytu vozidiel. ### Ostatné automobilky na Slovensku Automobilka [PSA Peugeot Citroen na svojich stránkach informovala](http://www.psa-slovakia.sk/zavod-psa-trnava/informacie-pre-zamestnancov.-aktualizacia-16.4.-18h00..html?page_id=2934), že minimálne do nedele 26. apríla 2020 nebude výroba spustená. Ďalšie informácie automobilka prisľúbila v piatok 24.4.2020. Automobilka KIA v Tepličke nad Váhom od pondelka 20. apríla 2020 opäť prerušila výrobu, prerušenie je naplánované do štvrtka 23. apríla 2020. Jaguar Land Rover zatiaľ v Nitre neplánuje obnoviť výrobu, pôvodne pritom plánoval spustiť výrobu po veľkonočných sviatkoch.

Dôležité správy o COVID-19 pre motoristov: prevencia, bezpečnosť, predaj a výroba áut | Prinášajú Autoviny.sk

K téme COVID-19 pristupujeme zodpovedne. Pozrite si výber článkov, ktoré sme v uplynulých týždňoch vydali, považujeme ich za dôležité pre všetkých slovenských motoristov a fanúšikov autopriemyslu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!