Francúzi sa púšťajú proti BMW či Mercedesu! Predstavili luxusný sedan, ktorý príde aj na Slovensko!

**Luxusná automobilová značka DS predstavila nový päťmetrový luxusný sedan, s ktorým chce osloviť zákazníkov v prémiovej triede.** Dizajnom nadväzuje na SUV modely DS 3 alebo DS 7 Crossback, pričom návrhári nezabudli ani na retro prvky pripomínajúce ikonický model Citroën DS z polovice minulého storočia. **Za zmienku určite stojí zadná smerovka integrovaná do C-stĺpiku, ktorá nadväzuje na tradíciu a zároveň oživuje… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Luxusná automobilová značka DS predstavila nový päťmetrový luxusný sedan, s ktorým chce osloviť zákazníkov v prémiovej triede.** Dizajnom nadväzuje na SUV modely DS 3 alebo DS 7 Crossback, pričom návrhári nezabudli ani na retro prvky pripomínajúce ikonický model Citroën DS z polovice minulého storočia. **Za zmienku určite stojí zadná smerovka integrovaná do C-stĺpiku, ktorá nadväzuje na tradíciu a zároveň oživuje súčasný vzhľad.** Prémiové materiály nájdeme aj v kabíne, palubná doska poteší elegantným vzhľadom a kvalitným spracovaním.
Po technickej stránke zdieľa platformu s predĺženým Peugeotom 508, ktorý automobilka predáva na čínskom trhu. Príbuznosť však nájdeme aj pod kapotou, kde pracuje benzínová jednotka 1.6 v kombinácii s elektromotorom. Kombinovaný výkon plug-in hybridnej sústavy tak dosahuje slušných 250 koní a elektrickým dojazdom na úrovni 50 kilometrov. **Neskôr však do ponuky pribudne ešte výkonnejšia plug-in hybridná verzia disponujúca až 360 konskými silami.** Fanúšikovia benzínu si budú musieť vystačiť so základným variantom, ktorý získa do vienka dobre známy motor 1.6 PureTech s výkonom 225 koní. Všetky motorizácie môžu počítať s osemstupňovou automatickou prevodovkou.
K luxusným francúzskym autám neodmysliteľne patrí hydropnemuatické odpruženie, no podľa všetkého model DS 9 nič podoné zatiaľ nedostane. Aspoň nateraz sa musí spoľahnúť na viacprvkovú zadnú nápravu a adaptívne tlmiče s prispôsobeným nastavením na základe skenovania povrchu cesty. Automobilka DS nedávno vstúpila na Slovenský trh a je veľmi pravdepodobné, že k nám dorazí aj nový sedan. **Oficiálny predaj sa spustí koncom roka a základná cena by mala začínať tesne pod 40 000 eurami.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.