Nový Hyundai i20 je už za dverami

Prvé obrázky naznačujú, že by sa nová generácia populárneho modelu i20 mala posunúť do oblasti emóciami nabitých moderných automobilov.
Vydané  Text: 
Tento trend naznačujú prvé oficiálne informácie, ktoré automobilka k novému modelu poskytla. „Pôjde o prvý model Hyundai v Európe, ktorý používa dizajnový jazyk automobilky Hyundai s označením **Sensuous Sportiness (Zmyselná športovosť)**“. Čo si za týmto vyjadrením máme predstaviť sa dozvieme čoskoro. Svetová premiéra novej generácie i20 sa odohrá v marci 2020 na autosalóne v Ženeve.
Prvé vizualizácie ukazujú športovejší a dynamickejší vzhľad novej i20-ky. Kaskádovitá mriežka chladiča vytvára horizontálne línie prednej časti a zasahuje do bokov. Výsledkom je charakteristická široká a nízko položená karoséria. Široký postoj podčiarkuje aj jedinečná svetelná stopa. Výrazná línia bokov karosérie umocňuje športové proporcie a ovládateľnosť vozidla. Zadnú časť dopĺňajú horizontálne tvarované svetlá plynule spojené so zadným sklom. **Fajn a čo ešte?** Emotívnejšie linky vraj môžeme očakávať aj v kabíne. Palubná doska dostala horizontálne lišty, ich úzky tvar podčiarkuje šírku prednej časti a jemne prekrýva výduchy klimatizácie. Počítať môžeme aj **s dvoma displejmi**, jeden nahradí prístrojový panel a druhý bude zobrazovať informácie z multimediálneho systému. Zaujímavé je, že obidva majú uhlopriečku 10,25 palca. O tom, aké novinky si pre zákazníkov automobilka pripravila pod prednú kapotu, môžeme zatiaľ iba špekulovať. Podľa aktuálneho trendu však môžeme očakávať, že s blížiacim sa termínom oficiálneho predstavenia budú informácie postupne pribúdať.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.