Príde nástupca Lexusu LFA už tento rok?

Je to už takmer isté. Lexus pracuje na omnoho výkonnejšej a extrémnejšej verzii modelu LC. Potvrdzujú to nedávne reakcie predstaviteľov japonskej značky. Že by už nové auto, považované za nástupcu kultového LFA, bolo naozaj veľmi blízke debutu?
Vydané  Text: 
Lexus LFA
Blížiace sa predstavenie Lexusu LC F verejnosti očakáva americký portál CarBuzz. Počas prezentácie nového Lexusu RC F Track Edition v kalifornskom Palm Springs bol krátko zobrazený snímok zamaskovaného modelu LC. Auto pripomínalo prototyp, zachytený minulý rok na cestných testoch. I keď snímok rýchlo zmizol, odborníci sa domnievajú, že odkaz Lexusu je jasný – „rozvíjame peknú vec, ale ešte vám o nej nemôžeme povedať”. Navyše, Moe Durand – senior manažér z Lexus International Strategic Communications – na otázku o existencii modelu LC F stručne odpovedal: ,,V tomto roku nás čaká čosi veľké spojené s Lexusom LC.” Durand mohol mať na mysli premiéru LC vo verzii Convertible, ale podľa názoru CarBuzz predstavitelia japonskej značky iba potvrdzujú, že Lexus LC F už onedlho vyštartuje na cesty.
Lexus LC
### Očakávaná premiéra Prvé chýry o Lexuse LC F sa vynorili krátko po premiére modelu LC. Diskusia sa rozvírila začiatkom roku 2017, keď japonská značka podala na patentový úrad Európskej únie žiadosť o registráciu ochrannej značky LC F. A fotografie čiastočne zamaskovaného Lexusu LC na cestných testoch, ktoré sa objavili v médiách o rok neskôr, len podnietili fantáziu analytikov a fanúšikov športových áut. Mnohé nasvedčuje tomu, že ich zvedavosť bude už onedlho uspokojená. Americkí novinári naznačujú, že nové auto uvidíme už v novembri na autosalóne Los Angeles Auto Show 2019.
Lexus LFA
### Zosadí z trónu LFA? Spoločnosť Lexus zatiaľ neprezradila žiadne detaily o modeli LC F, ale auto bude určite omnoho výkonnejšie ako ,,obyčajný” LC 500 so 477 konskými silami. Nepodložené informácie tvrdia, že auto bude poháňať štvorlitrový motor V8 twin-turbo, ktorého výkon prekročí 600 k. To by znamenalo, že model sa stane najvýkonnejším cestným vozidlom v histórii Lexusu a zosadí z trónu kultové LFA, dokonca aj v jeho najextrémnejšej verzii Nürburgring Package s 570 k. Model LC F bude mať s určitosťou zníženú hmotnosť a veľa prvkov z kompozitov spevnených uhlíkovými vláknami, ktoré boli vo veľkej miere použité aj pri Lexuse LFA. To sľubuje skvelý zážitok z jazdy. Paparazzi zábery odhalili aj zmenený predný nárazník a veľké otvory na prívod vzduchu, široké blatníky, väčšie kolesá a štyri okrúhle koncovky výfuku, charakteristické pre sériu F.
Lexus RC F
### Istá budúcnosť série F Premiéra modelu RC F vo verzii Track Edition a čoraz viac únikov informácií týkajúcich sa Lexusu LC F, ako aj chýry o novom IS F potvrdzujú, že japonskej značke záleží na ďalšom rozvoji športových modelov. Lexus zvažuje aj zavedenie extrémnych hybridných vozidiel do série F. Povzbudzuje ich k tomu využitie hybridných systémov v pretekárskej Toyote TS050, ktorá vyhrala posledné preteky 24h Le Mans.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.