Celebrity, ktoré prežili nehodu na motorke: pestrosť tohto zoznamu je prekvapujúca

Liam Neeson na motorke zrazil jeleňa a zlomil si panvu, Hasselhoff chrbticu a Arnoldovi museli zašívať ústa krížom-krážom.
Vydané  Text: 
Schwarzeneger, Hasselhoff, Depardieu a ďalší majú osobnú skúsenosť s nehodami na motocykloch. Ponúkame vám vám výber zahraničných a jednej domácej osobnosti, ktoré sa síce stali aktérmi nehody na motorke a prežili ich. Nehody na motorke sú, žiaľ, veľmi časté. Motocyklisti sú zraniteľní, horšie viditeľní pre vodičov automobilov a údajne majú sklony k riskovaniu a rýchlej jazde. Vlastniť motorku je však životný štýl, ktorému podľahlo aj mnoho známych osobností. Tým sa nehody tiež nevyhli a mnohí stáli na pokraji života a smrti. Myslite na to aj vy, keď tento rok vytiahnete svoju dvojkolesovú krásku, že dostať sa do vážnej nehody je záležitosťou sekundovej nepozornosti ču jediného nesprávneho manévra.

Joan Baez Bob Dylan.jpg
By Rowland SchermanU.S. National Archives and Records Administration, Public Domain, Link ### Bob Dylan Americký hudobník mal nehodu na motorke ešte v roku 1966 v slávnom Woodstocku v New Yorku. Správy hovoria, že pri nehode takmer zomrel, avšak neexistujú o nej žiadne záznamy, takže sa tiež šírili klebety o tom, že sa nehoda v skutočnosti ani nikdy nestala a hudobník si chcel urobiť iba prestávku v kariére.


### Arnold Schwarzeneger Slávny kulturista, herec a politik mal v roku 2006 nehodu, pri ktorej došlo k zrážke s autom, ktoré cúvalo. Na postrannom vozíku sedel aj jeho syn, ktorý mal iba drobné zranenia. Arnold dopadol trošku horšie, museli mu zašiť pery na 15 stehov.

Keanu Reeves (Berlin Film Festival 2009) 2.jpg
By Siebbi – cropped and revised version of ipernity.com, CC BY 3.0, Link ### Keanu Reeves Je to už viac ako 30 rokov, čo sa tento 54-ročný herec ocitol v nehode, pri ktorej si sám pomyslel, že prišiel jeho koniec a zomrie. V dôsledku nehody mu museli odstrániť slezinu, iné trvalé následky však našťastie nemá.


Liam Neeson TIFF 2008.jpg
By Karen Seto/司徒嘉蘭 from Toronto, Canada – Liam Neeson, CC BY 2.0, Link

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia
### Liam Neeson Desivú nehodu na motorke zažil aj herec Liam Neeson, ktorý svojou motorkou zrazil jeleňa v severnej časti New Yorku. Toto je jedna z najhorších situácií na motorke, akú si možno predstaviť. Keďže Neeson nešiel práve pomaly, jeleň v dôsledku zrážky neprežil a Liam si pri nehode zlomil panvu.

Steven Tyler by Gage Skidmore 3.jpg
By Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, Link ### Steven Tyler Spevák prežil nehodu na motorke v roku 1980 a hoci sa o nehode veľa nevie, údajne bola spúšťačom jeho nebezpečnej závislosti na drogách. Musela to byť teda silná udalosť, keď ju potreboval prekonať takýmto spôsobom. Téme, aké rôzne posttraumatické stavy môžu nastať u človeka po dopravnej nehode, sme sa venovali v samostatnom článku:

Dopravná nehoda je obrovský nápor na psychiku. Toto sú najčastejšie posttraumatické stavy a spôsoby, ako sa ich zbaviť

Aké sú psychické reakcie ľudí po dopravných nehodách? Rozmanité a niekedy zásadne ovplyvňujúce každodenný život. Prečítajte si náš článok o tom, ako pomôcť sebe i ostatným, ak sa stali svedkom alebo účastníkom nehody, ktorá ich zasiahla aj po psychickej stránke.


americký herec
Autor: Mario Antonio Pena Zapatería from Irun, SpainFlickr, CC BY-SA 2.0, Odkaz

Inzercia

Inzercia

Inzercia
### David Hasselhoff Známy záchranár z Pobrežnej hliadky zažil nehodu na motorke v roku 2003 s jeho vtedajšou manželkou, príčinou však nebola rýchlosť, alkohol ani drogy. V čase ich jazdy bol silný vietor, ktorý spôsobil, že David stratil kontrolu nad riadením a spadol. Zlomil si pritom spodnú časť chrbta a niekoľko rebier.

Adrien.Brody(cannesPH) cropped.jpg
By Adrien.Brody(cannesPH).jpg: Rita Molnár derivative work: BeaoAdrien.Brody(cannesPH).jpg, CC BY-SA 2.5, Link ### Adrien Brody Ešte v roku 1992 zažil herec zrážku jeho motorky s autom. Po tejto skúsenosti si na motorku nesadol niekoľko rokov.


Gérard Depardieu and Vladimir Putin, Sochi, Russia, 2013-01-06 1.jpeg
By Kremlin.ru, CC BY 4.0, Link ### Gérard Depardieu Tento herec zažil nehodu na motorke viackrát, avšak vždy vyviazol bez vážnejších zranení. V roku 1998 spôsobil nehodu kvôli jazde pod vplyvom alkoholu a v roku 2003 došlo k nehode na jeho motorke v Paríži.


Jožo Ráž pri preberaní ceny Krištáľové krídlo za rok 2015
Autor: Bratislavská župa from Bratislava, Slovakia – Krištáľové Krídlo 2016, CC BY 2.0, Odkaz ### Jožo Ráž Azda najznámejšou nehodou na motorke na Slovensku je tá z roku 1999, ktorá sa stala takmer osudnou pre spevácku legendu Joža Ráža. K nehode prišlo na nábreží Dunaja s Opel Vectra Caravan, ktoré šoféroval vodič z Nemecka. Ráž riadil terénnu Yamahu. Po nehode bol v kritickom stave s mnohými pomliaždeninami, zraneniami hlavy a zlomeninami. Helma mu spadla z hlavy pravdepodobne ešte pred pádom na zem, hoci podľa slov Hansa-Jörga Falka mu prilbu dali dole až ľudia, ktorí sa po nehode zhromaždili na mieste a zabránili mu, aby poskytol Rážovi prvú pomoc. Napriek rozsiahlym zraneniam sa spevákovi po mnohých operáciách a rehabilitáciách opäť dokázal postaviť na pódium a dodnes aktívne pôsobí ako frontmen skupiny Elán.


Zdroje:
https://www.ranker.com/list/celebrities-in-motorcycle-accidents/celebrity-lists
www.pluska.sk








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.