Najväčší smoliari, ktorí prišli o vodičské preukazy

Alkohol ani iné omamné látky za volant nepatria. Toto pravidlo poznáme všetci. Ale vedeli ste aj to, že máte zakázané požiť akékoľvek omamné látky aj do príchodu policajtov a vyriešenia dopravnej nehody?
Vydané  Text: 

Bola mu nesmierna zima, zohrial sa alkoholom

Obrovskú smolu mal vodič Octavie na bratislavských EČV. Na rovnom úseku sa vyhol oproti predbiehajúcemu vozidlu. Vodič tohto vozidla drzo telefonoval a plne sa nevenoval riadeniu vozidla aj napriek tomu, že nebezpečne obiehal. Vodič Octavie na jednej strane zabránil čelnej zrážke, na strane druhej sám skončil vybúraný na poli. Celý vyšokovaný a vystresovaný z možnej dopravnej nehody zavolal rodine na pomoc, ktorá sa však mohla dostaviť až o dve hodiny. A keďže mu bola zima, rozhodol sa zahriať alkoholom. Následne sa pri ňom zastavila policajná hliadka, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Samozrejme s pozitívnym výsledkom. Lekárske vyšetrenie ani odber krvi vodič nežiadal, keďže alkohol požil až po „došoférovaní“.

Nebojte sa v núdzi osloviť vodičov kamiónov o pomoc, odkazuje český kamionista Martin

Aj keď väčšina šoférov osobných áut vníma kamióny ako prekážku na ceste, v núdzi vedia pomôcť. Odkazuje český kamionista Martin na svojom facebooku.

Kamionista iba „preparkoval“

Kamionista v rámci povinnej prestávy zastavil na čerpacej stanici, a rozhodol sa kúpiť si pivo a nejaký tvrdý alkohol. Po požití alkoholu ho údajne pracovník SBS poprosil, aby kamión presunul, lebo zavadzia. Uviedol mu, že nemôže, lebo pil. Zaspal, a až pri výsluchu sa dozvedel, že spôsobil dopravnú nehodu. Prípad sa odohral v roku 2014 v Bratislave na čerpacej stanici.

Šuchli ste auto na parkovisku a zbabelo ušli? Hrozí vám odobratie vodičského preukazu na 12-60 mesiacov!

Polícia na svojom facebooku radí, ako sa zachovať v prípade, keď ste niekomu šuchli auto.

Preparkovala a na istý čas aj doparkovala…

59 ročná šoférka na Seate Ibiza pri parkovaní šuchla auto. Nič by natom nebolo, keby nenafúkala cez 2 promile. Na svoju obhajobu uviedla, že bola popratať u dcéry, ktorá býva na rovnakej ulici. Popri upratovaní našla domácu slivovicu, a tak si pre „lepšie upratovanie“ odpila rovno 3x. Popri odchode si dala ešte „na cestu“. Na otázku policajta, prečo radšej nešla pešo uviedla, že odnášala veci s bielizňou a mala so sebou 4 nákupné tašky.

Čo presne s vami robí alkohol za volantom? A kedy skutočne strácate kontrolu?

Sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu môže mať fatálne následky. Aký vplyv má alkohol na schopnosť šoférovať a kedy sa stáva naozaj nebezpečným? Odpovede na tieto otázky nájdete v našom článku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Necítil sa opitý

Zábava gradovala a tak sa 28 ročný vodič Renaultu Clio rozhodol zabehnúť domov po hudobný nástroj. Vypil 3 veľké 12 stupňové pivá, a po hodine vyštartoval. Čo čert nechcel, policajti ho podrobili dychovej skúške s výsledkom cez 1 promile a následne zistili, že šoféroval v čase už zadržaného vodičského preukazu. Na svoju obhajobu dodal, že sa necítil byť opitý, údajne preto, lebo pivom nezapíjal tvrdý alkohol.

A na záver sa to už hodí len doilustrovať evergreenom

Veľa štastných kilometrov prajeme! A hlavne triezvo…








Pokračujte na ďalší príspevok »