Slovensko dostane nové Superchargery od Tesly! Elon má smelé plány

„Slovensko sa postupne stáva európsko baštou elektromobility!“ Takto by mohol znieť titulok niektorého nášho článku už čoskoro, Slovensko v očiach sveta opäť o trochu stúpne vďaka novým supernabíjačkám na elektromobily.
Vydané  Text: 
Tesla v zastúpení svojho zakladateľa Elona Muska vyhlásila, že plánuje pokryť 100% Európy rýchlymi nabíjačkami Tesla Supercharger. Americká automobilka takto ozrejmila dôležitosť európskeho trhu pre svoj obchod a zároveň potešila mnohých Slovákov. Smelé vyjadrenia Elona Muska o budovaní nabíjacej infraštruktúry sa dotknú aj Slovenska, pre ktoré sa elektromobilita stáva čoraz dôležitejšou. V súčasnosti sa na starom kontinente nachádza 1 300 nabíjacích staníc Supercharger, z nich niekoľko je aj na Slovensku. Ich prevažná časť sa však nachádza v západnej Európe, najmä v Nemecku, Francúzsku a vo Veľkej Británii. V priebehu roka 2019 Tesla podľa slov Elona Muska plánuje rozšíriť túto infraštruktúru na celú Európu: „Pokrytie Superchargermi sa v budúcom roku rozšíri na 100 percent, z Írska do Kyjeva, z Nórska do Turecka.“
Plány Elona Muska označujeme za smelé preto, lebo novú infraštruktúru chce vybudovať v roku 2019. Rok 2020 bude venovaný Afrike a Mexiku.

Slovensko má prvú ultranabíjačku na elektromobily – a nie je v Bratislave!

Nabíjacia stanica sa nachádza na mieste, ktoré umožní jazdu elektromobilom naprieč celým Slovenskom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.