Prečo je Toyota Hilux považovaná za nezničiteľnú? Toto sú dôvody!

Kultový model je známy svojou vytrvalosťou a nezničiteľnosťou. Hoci tieto autá zvyčajne nemajú ľahký život, slúžia dlhé roky. Po polstoročí existencie si pick-up Toyoty získal povesť nezničiteľného auta. Od arktických polí cez džungle, v čase dažďov až po najhorúcejšie púšte – Hilux opakovane obstál na jednotku. Podrobili ho najťažším skúškam. Dokázal, že je schopný pokračovať v jazde dokonca aj potom, ako ho utopili v oceáne, či po páde z poschodovej budovy.
Vydané  Text: 
História tohto modelu sa začala v roku 1968, teda pred päťdesiatimi rokmi. Vtedy sa v predaji objavila prvá generácia Toyoty Hilux. Názov Hi-Lux naznačoval, že išlo o model umiestnený o triedu vyššie ako existujúci model Stout. Ale aby názov nikoho nemýlil – Hilux bol a je primárne úžitkové vozidlo, ktoré musí byť predovšetkým spoľahlivé. **Povesť nezničiteľného auta nemožno získať za pár dní. Nestačí vytvoriť jednu dobrú generáciu.** Inžinieri spoločnosti Toyota si to uvedomujú, a preto každá generácia Hilux sa vyznačuje spoľahlivosťou.

Fascinácia: Toyota Hilux Dakar

V topánkach mám piesok, v interiéri je piesok, všade je tá sypká vec... a to bol iba tréning. Zúčastnil som sa na jednom z posledných testovaní pred rely Argentína – Čile... nezabudnuteľné.

V každých podmienkach

Nezničiteľnosť Hiluxu najvýraznejšie vidieť v krajinách, kde sa pick-upy tešia mimoriadnej obľube. Či sa pozeráme na trhy juhovýchodnej Ázie, na púšte Blízkeho Východu alebo či navštívime Afriku – môžeme si byť istí, že ich tam uvidíme. Navyše to zväčša nie sú najnovšie modely, ale často aj dvadsaťročné autá, ktoré **každý deň vykonávajú ťažkú prácu, pre ktorú boli stvorené.** Práve tieto vozidlá si získali dôveru tisícok malých podnikov na celom svete a vďačia im za svoje meno. Od prepravy stavebných materiálov po ovocie a zeleninu – ťažko nájsť tovar, ktorý by nebol prepravovaný na nákladných plošinách Toyoty Hilux. **Odkiaľ pochádza taká popularita Hiluxu? Odpoveď je jednoduchá a vyplýva z toho, čo je nesmierne dôležité pre majiteľov vozidiel tohto typu – to je spoľahlivosť a vytrvalosť. ** Pri kúpe pick-upu sú prirodzene dôležité jeho prepravné schopnosti, výkonnosť a komfort. Hilux sa môže pochváliť všetkými týmito vlastnosťami. Kľúčové však je, že auto nesklame a každý deň si urobí svoju prácu. **Malé podniky v rozvojových krajinách sú ideálnym testovacím prostredím pre tieto autá.** Majitelia malých firiem si často nemôžu dovoliť nové vozidlo, vyberajú si jazdené a staršie vozidlá. Na druhej strane si uvedomujú, že musia kúpiť spoľahlivé vozidlo, ktoré im bude dlho slúžiť.

Táto super-terénna Toyota Hilux Gladiator sa bude reálne predávať

Novozélandská Toyota poslala do dielne Hilux a premenila ho na neobvyklý koncept super-offroadu. Volá sa Hilux Gladiator a nepochybujeme o tom, že sa bude páčiť každému fanúšikovi off-roadov.

Potopený, podpálený, zdemolovaný

To, že Hilux je najnezničiteľnejšie auto v dejinách motorizácie, ukázal známy motoristický program Top Gear. V programe stanice BBC sme mohli vidieť, ako Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May vymýšľali čoraz brutálnejšie metódy na zničenie pick-upu Toyoty. Hilux odolal. **Automobil bol demolovaný, namáhaný po hranice možností, potopený, podpálený a dokonca pod ním nechali vyletieť do vzduchu vežiak.** Ešte aj po tom všetkom stačilo na opravu a opätovné naštartovanie auta základné náradie. Dôkaz, že Hilux má najdôležitejšie vlastnosti dobrého picku-pu – je odolný a bezproblémový pri opravách. Aj keby sme ho náhodou nechali zaparkovaný v budove určenej na demoláciu, nemusíme si robiť starosti.

Čo sa stalo s nezničiteľnou Toyotou Hilux z Top Gear?

Toyota Hilux, ktorú sa snažil zničiť Jeremy Clarkson a James May samozrejme prežila všetky pokusy o likvidáciu, teraz ju môžete vidieť naživo.

Samozrejme, britský test v Top Gear mal byť predovšetkým veľkou show. Ale ukázal, že nezávisle od toho, čo sa stalo s vozidlom, opäť sa pohlo ďalej. Preto niet divu, že do programu bol vybratý práve Hilux. **Stojí za zmienku, že išlo o sériový jazdený exemplár, na ktorom sa už viditeľne podpísal zub času.** O kvalitách modelu svedčí aj fakt, že to bol práve Hilux, ktorý sa dostal až na Severný pól a zúčastnil sa expedície na Južnom póle.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.