V Žiline začali vyrábať novú Kiu, do predaja pôjde budúci rok

Dňa 15.novembra 2018 začal z výrobných liniek v závode Kia Motors Slovakia schádzať najnovší model – Kia ProCeed.
Vydané  Text: 
Dňa 15.novembra 2018 začal z výrobných liniek v závode Kia Motors Slovakia schádzať najnovší model – Kia ProCeed. Viac ako 300 pracovníkov sa zúčastnilo školení vo výskumno-vývojovom centre Kia Motors v kórejskom Namyangu zameraných na spustenie sériovej výroby novej modelovej rady Ceed. Išlo prevažne o skúsených zamestnancov z montážnej haly a oddelenia kvality. Zúčastnili sa ich aj kolegovia z ďalších výrobných hál a oddelení. Ich dôležitou úlohou bolo vopred odhaliť prípadné nedostatky, ktoré by mohli nastať počas sériovej výroby. Takmer sedemdesiat z nich sa už začiatkom tohto roka zúčastnilo tréningu naviazaného práve na výrobu najnovšieho modelu ProCeed.
Po spustení predaja začiatkom roka 2019 bude model ProCeed k dispozícii s rôznorodou ponukou motorov. Pre modely GT Line budú k dispozícii tri motory, vrátane obľúbeného 1,0-litrového motora T-GDi s výkonom 120 koní a krútiacim momentom 172 Nm. Najvýkonnejším agregátom pre modely GT Line je nový 1,4-litrový motor T-GDi, ktorý dosahuje výkon 140 koní. Zákazníci si budú môcť vybrať aj nový úsporný 1,6-litrový vznetový motor CRDi s označením ,,Smartstream“. Motor s výkonom 136 koní v modeloch Ceed a ProCeed je prvý vznetový motor Smartstream od spoločnosti Kia, a zároveň najekologickejší vznetový motor, aký automobilka v súčasnosti ponúka. ProCeed GT bude poháňať rovnaký 1,6-litrový motor T-GDi, ako používa nový Ceed GT. Ide o najsilnejší motor v ponuke s výkonom 204 koní a krútiacim momentom 265 Nm. V nových modeloch ProCeed GT a Ceed GT sa zároveň po prvýkrát predstaví sedemstupňová dvojspojková prevodovka automobilky Kia.
Vďaka odvážnemu dizajnu a konštrukcii ho možno považovať za najšportovejšieho predstaviteľa novej modelovej rady Ceed. Tretia generácia modelu ProCeed bude k dispozícii výlučne vo verziách GT Line alebo GT. ProCeed absolvoval premiéru na Autosalóne v Paríži, predávať sa začne exkluzívne v Európe v prvom štvrťroku 2019. Spája v sebe atraktívny dizajn, pôsobivé rozmery spolu so všestrannosťou vozidiel kombi v päťdverovej karosérii shooting brake. Batožinový priestor modelu ProCeed s objemom 594 litrov ponúka väčší objem než mnohé klasické kompaktné rodinné kombi, ale i mnohé vozidlá typu tourer z vyšších tried. Nový ProCeed zdedil názov po predchádzajúcej generácii trojdverového kupé Kia pro_cee’d, ktorý sa taktiež vyrábal v závode Kia Motors Slovakia. V dvoch generáciách bolo pre zákazníkov vyrobených viac ako 190 000 kusov. Nový model bol navrhnutý v európskom dizajnovom centre vo Frankfurte nad Mohanom, pod dohľadom hlavného dizajnéra spoločnosti Kia Motors Europe Gregory Guillaumea, a pod vedením Petra Schreyera, prezidenta dizajnu a hlavného dizajnéra spoločnosti. Dizajnový tím preskúmal, ako najlepšie znovu zrodiť model pro_cee’d a zabezpečiť, aby nestratil ani kúsok z jeho vitality pri transformácii na päťdverový shooting brake.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.