Podľa Američanov má jeden z najkrajších interiérov sveta Lexus LS

Lexus LS sa ocitol medzi laureátmi tohtoročnej súťaže Wards 10 Best Interiors. Vlajková limuzína značky zaujala v konkurencii 40 nominovaných modelov.
Vydané  Text: 
Pred rokom získal cenu WardsAuto za najlepší interiér nový Lexus LC 500. Porotcovia ho označili za ,,sexi kupé s revolučným dizajnom”. Jeho dizajnéri mali v istom zmysle jednoduchšiu úlohu, pretože v športovom kupé nie sú extravagantné nápady prekvapujúce. Model LS je však luxusnou reprezentatívnou limuzínou a v tomto segmente sa výrobcovia riadia skôr konzervatívnymi princípmi, netradičným prvkom sa vyhýbajú.
Lexus sa v prípade modelu LS rozhodol staviť na smelú koncepciu, ktorej výrazom je už na prvý pohľad odvážna farebná paleta, vrátane karmínovočervenej vo verzii F Sport. Tvorcovia použili nezvyčajné dekoratívne prvky vytvorené podľa tradičných japonských remesiel, napríklad ručne prekladané drevené obklady dverí alebo dekoratívne prvky z japonského brúseného skla Kiriko. Redaktori WardsAuto ocenili nový Lexus LS za „najvyššiu kvalitu od podlahy až po strechu”. Vyzdvihli aj veľký centrálny displej s množstvom nastaviteľných ukazovateľov a zdôraznili, že auto je rozhodne hodné svojej ceny, hoci nepatrí k najnižším.
Nový Lexus LS 500 je vybavený 3,5-litrovým benzínovým motorom V6 twin turbo s výkonom 309 kW (421 KM) a krútiacim momentom 600 Nm, ktorý spolupracuje s desaťstupňovou automatickou prevodovkou. Hybridnú verziu Lexus LS 500h poháňa nová jednotka Multi Stage Hybrid System, ktorá disponuje 3,5-litrovým motorom V6 a výkonným elektromotorom. Ponúka maximálne pohodlie a luxus, dynamickú jazdu s ekonomickou spotrebou paliva a nízkymi emisiami CO2. Na slovenskom trhu je dostupný v cenovej ponuke od 110 000 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!