„Lexus“ Prius bude realitou, Type L a Type F sa budú predávať o niekoľko mesiacov

Nech to vyzerá akokoľvek zvláštne, toto nie je prvý apríl a ani žart. Japonci majú radi tuningy a najnovšie prestavali Prius tak, aby pôsobil ako luxusný Lexus.
Vydané  Text: 

Ako by vyzeral Prius, keby bol Lexusom? To môžeme zistiť vďaka tuningu japonskej firmy Aimgain. Vlajkový hybrid automobilky Toyota v športovej verzii získal okrem iného charakteristickú mriežka chladiča z Lexusu v tvare presýpacích hodín.

Japonci radi menia obľúbené modely áut a vytvárajú z nich celkom iné vozidlá. Toyotu Prius by ste si po tuningu firmy Aimgain pokojne mohli pomýliť s kompaktným modelom Lexus.
Toyota Prius s tuningom Type L v štýle značky Lexus (foto: Toyota/Aimgain)
Japonská firma vyvinula dva veľmi podobné balíky – Type L a Type F. V oboch prípadoch ponechala pôvodnú masku a hlavné svetlá, do ktorých dokonale zapadla veľká mriežka v štýle Lexus. Novým nápadom oproti originálnemu Priusu sú chladiace otvory okolo prepracovaných hmlových svetiel, športové prahové lišty a znížené zavesenie. Výsledný efekt znásobujú červené brzdové strmene, karbónové disky a hliníkové ráfiky.

Dve tuningové verzie

Najviditeľnejším rozdielom medzi Priusom Typu L a F je mriežka chladiča. V prvom prípade má vozidlo horizontálne lišty, ktoré sa často objavujú pri modeloch Lexus, zatiaľ čo Type F nasleduje typickú vzorovanú mriežku charakteristickú pre športovú verziu F ako aj balík F Sport Lexus.
Toyota Prius s tuningom Type F v štýle značky Lexus (foto: Toyota/Aimgain)
Toyota Prius s tuningom Type F v štýle značky Lexus (foto: Toyota/Aimgain)
Druhým rozdielom je predný spojler, ktorý je v prípade Typu F výraznejší. Oba modely majú v zadnej časti nový dizajn nárazníka a difúzor, do ktorého bol zakomponovaný dvojitý výfuk. Tuningové balíky Aimgain modelu Prius budú na japonskom trhu dostupné už o niekoľko mesiacov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!