Alfa pripravuje športové kupé s výkonom až 641 koní! Kedy príde?

Taliani sa opäť zbláznili.
Vydané  Text: 
Britský portál Autocar zverejnil informácie týkajúce sa odvážnych plánov talianskej automobilky Alfa Romeo, ktorá chce v blízkej budúcnosti predstaviť čistokrvný športový model. Podľa všetkého pôjde o kupé odvodené od modelu Giulia. Pod kapotou sa má objaviť nová hybridná sústava, ktorá bude využívať technológiu F1 z monopostov Ferrari. Výkon známeho šesťvalca by sa tým pádom zvýšil až na 641 koní. Dostupné majú byť aj motory s nižším výkonom, aké už poznáme z modelu Giulia.
S modelom Giulia bude novinka zdieľať aj dizajn, a to najmä v prednej časti. Očakávame však ostrejšie tvary a úplne novú zadnú časť. Ako sme písali vyššie, hovorí sa o trojdverovom kupé. V budúcnosti ale nemôžeme vylúčiť ani päťdverovú verziu na spôsob Audi A5 Sportback či BMW 4 Gran Coupé. Špekuluje sa tiež nad samotným názvom. Určité zdroje uvádzajú slovo „Spirit“, niektorí by však na zadnej časti nového modelu radšej videli historicky korektnejšie označenie GTV. Na oficiálne informácie nebudeme musieť čakať dlho. Autocar tvrdí, že samotné predstavenie sa uskutoční už koncom tohto roka.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.