Toto je historicky prvé hybridné Bentley. Elektrický dojazd má ako lacnejšia konkurencia.

Každý výrobca automobilov investuje do vývoja ekologických variantov svojich vozidiel. Bentley sa taktiež rozhodlo spraviť takýto krok a esúvečku Bentayga doprialo benzínovo-elektrický pohon.
Vydané  Text: 

Na autosalóne v Ženeve značka Bentley predstavila historicky prvý automobil typu plug-in hybrid. To je taký hybrid, ktorý je možné nabíjať cez elektrický konektor a ktorý je schopný jazdiť aj výlučne na elektrinu. Bentayga Hybrid pod kapotou skrýva 3-litrový benzínový motor typu V6, ktorý spolu s elektromotorom ponúka vodičovi a posúdke celkový výkon približne 500 koní. Elektromotor je schopný dopraviť veľké SUV do vzdialenosti približne 50 km, čím sa radí na úroveň prémiových plug-in hybridných SUV od Mercedesu či BMW.
Po vizuálnej stránke sa hybridná Bentayga od tej konvečnej veľmi nelíši. Výrobca sa rozhodol na tento typ pohonu upozorňovať veľmi decentne pomocou medených doplnkov okolo grilovej masky chladiča a kovovým štítkom „Hybrid“ napísaným v kurzíve.
Interiér takisto nevybočil z toho, čo je pre Bentaygu typické, zachováva si svoj charakter a tiež kolorit, ktorý možno personalizovať na mieru. V prezentovanom modeli je interiér sfarebný do kombinácie modro-béžovej a na displejoch sa objavujú prvky príznačné pre hybridný benzínovo-elektrický pohon. Na pravom analógovom ukazovateli na prístrojovke nachádzame okrem stupnice otáčkomera motora aj spektrum EV DRIVE, ktoré umožňuje vodičovi získať okamžitý vizuálny údaj o aktuálnej vyťaženosti elektrického motora.
Hybridná Bentley Bentayga bude uvedené do predaja v druhej polovici roka 2018.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.