Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je najskvostnejší kabriolet tohto storočia

Toto je budúcnosť luxusných kabrioletov. Výnimočné dielo od Mercedesu je pritom elektromobil.
Vydané  Text: 
Odhliadnuc od Tesly, elektromobily stále vnímame ako malé vrtké vozidlá s podivným dizajnom a otáznymi jazdnými vlastnosťami. Mercedes svojím vizinárskym koncepčným vozidlom Mercedes-Maybach 6 Cabriolet predstavuje elektromobilitu v úplne nových dimenziách. Automobil s nápadne dlhou kapotou má futuristický interiér a výrazne emotívny dizajn karosérie, ktorého ústredným motívom je všadeprítomný luxus.

Maybach 6 vo verzii kabriolet priamo nadväzuje na majestátne kupé predstavené presne pred rokom na podujatí Pebble Beach Concours d’Elegance. Tohtoročná účasť Daimleru/Mercedesu/Maybachu na tejto prezentácii luxusných a superšportových automobilov pravdepodobne na seba strhla celú pozornosť verejnosti.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet na Pebble Beach (foto: Daimler)


Kabriolet má dĺžku až 5700 mm, šírku 2100 a výšku 1340 mm, teda kopíruje rozmery minuloročného kupé a jedine na výške pridáva dva milimetre naviac. Ide teda o prakticky totožný kus, avšak s plátenou strechou a plne elektrifikovaným pohonom.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet na Pebble Beach (foto: Daimler)


Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je navrhnutý výlučne ako elektromobil, pričom výkon celého pohonného systému dosahuje famóznych 550 kW (750 koní). Z nuly na rýchlosť 100 km/h vystrelí za menej ako štyri sekundy a podľa metodiky NEDC prejde na jediné nabitie až 500 kilometrov.



Tento konkrétny automobil sa zatiaľ nechystá do výroby, je to vízia spoločnosti Mercedes-Benz o tom, ako by mohol vyzerať Maybach blízkej budúcnosti. Alternatívou k nemu je Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet vyrábaný v limitovanom počte 300 kusov, ktorý síce nemá tak šialene dlhú prednú kapotu a ani výlučne elektrifikovaný pohon, disponuje však okázalo luxusným interiérom a úchvatným dizajnom karosérie.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.