SERVIS

Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.
Vydané  Text: 

„Sme radi, že môžeme ponúkať náš sortiment NIGHT BREAKER® LED vo veľkej časti Európy. Inováciami a neustálym rozširovaním radu NIGHT BREAKER® LED sme získali pozíciu lídra na európskom trhu s legálnymi LED žiarovkami a zároveň sme si získali dôveru motoristov,“ zdôraznil Adam Wu, generálny riaditeľ obchodnej jednotky Automotive & Specialty Lamps.

V súčasnosti sa produkty OSRAM NIGHT BREAKER® LED môžu legálne používať na verejných komunikáciách vo viac ako 20 európskych krajinách, a to je len začiatok.

Zatiaľ čo LED svetlomety sú v súčasnosti štandardnou výbavou mnohých nových automobilov, halogénové svetlomety starších automobilov si často zaslúžia modernizáciu.

S radom produktov OSRAM NIGHT BREAKER® LED, ktorý pozostáva zo žiaroviek H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a W5W LED, ponúka spoločnosť ams OSRAM náhradné legálne LED žiarovky, ktoré majú dlhšiu životnosť a produkujú atraktívnejšie svetlo ako žiarovky založené na halogénovej technológii.

OSRAM NIGTH BREAKER® LED W5W – náhradné LED svetelné zdroje s osvedčením Ministerstva dopravy SR ako legálna náhrada za halogénové žiarovky W5W vo všetkých 12V motorových vozidlách.

Jasnejšie, bezpečnejšie a aj odolnejšie

Svetlo žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED je až trikrát jasnejšie, ako sú minimálne zákonné požiadavky, a jeho farba je porovnateľná s denným svetlom.

Inzercia

LED diódy tak poskytujú výrazné kontrasty a dlhý dosah.

Vďaka tejto technológii svietia LED žiarovky až päťkrát dlhšie ako porovnateľné halogénové žiarovky, vďaka dlhšej životnosti ich netreba tak často vymieňať a spotrebujú aj menej energie. Halogénové žiarovky môžu vodiči s trochou zručnosti vymeniť za žiarovky OSRAM NIGHT BREAKER® LED sami, alebo pri najbližšej návšteve servisu.

LED žiarovky OSRAM NIGHT BREAKER® W5W sú teraz legálne vo vonkajšom osvetlení ako náhrada pôvodného zdroja svetla W5W (najmä v predných obrysových svetlách, parkovacích svetlách, osvetlení miesta pre montáž tabuľky s evidenčným číslom) vo všetkých vozidlách s napätím 12 V.

Použitie komponentu nie je možné len v svietidlách s oranžovým, červeným alebo iným farebným vyhotovením krycieho materiálu (plastovým/skleneným) telesa svietidla, inak je bez akéhokoľvek obmedzenia.

Pre niektoré vozidlá je teraz rodina OSRAM NIGHT BREAKER® LED schopná poskytnúť kompletné legálne LED osvetlenie takmer vo všetkých aplikáciách vrátane predných svetlometov.

Ďalšie informácie nájdete na adrese: www.osram.sk/led-legalne









Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.